READING

Liefvoorelkaartjes

Liefvoorelkaartjes

Een kaart kiezen, tekstje schrijven, postzegel plakken en verzenden maar. Ja, ja zo simpel is het om iemand een handgeschreven boodschap te sturen. Hoewel het een kleine moeite is, zorgt het voor eindeloos veel plezier en kan het in één-twee-drie een glimlach op iemands gezicht toveren. Wanneer heb jij voor het laatst een kaartje gestuurd? Ik dacht het al, veel te lang geleden. Maar hé, het is nog niet te laat, want dankzij Liefvoorelkaartjes vind je ongeacht de omstandigheden het ideale kaartje!

“Spontaan één sturen of zeggen dat we trots op iemand zijn, doen we eigenlijk veel te weinig!”

 “Ik vind het zalig om kaartjes te krijgen en te sturen, maar meestal doen we dit enkel op hoogte- en dieptepunten. Spontaan één sturen of laten weten dat we trots op iemand zijn, doen we eigenlijk veel te weinig en dat vind ik jammer,” zegt Amber. Daar wou ze graag iets aan veranderen. De examenperiodes gaan bij Amber steeds gepaard met een extra portie creativiteit en tijdens het rondkijken in haar kamer die vol met inspirerende quotes is versierd, kwam ze op het idee om kaartjes te ontwerpen.

Ambers doel was enerzijds om iedereen aan te sporen om terug handgeschreven boodschappen naar elkaar te sturen en de mensen rondom jou eraan te herinneren hoeveel ze voor je betekenen. Anderzijds worden mooie kaartjes ook gebruikt als decoratie en niet enkel in de kast opgeborgen. Daarom vond ze het belangrijk om naast kaartjes voor speciale gelegenheden ook kaartjes te ontwerpen die je doorheen het jaar kan sturen. Op die manier kan je ze voor een lange(re) tijd op de kast laten staan of aan de muur ophangen, zonder dat het raar overkomt. Als je dan toch eens een dipje hebt en enkele positieve vibes goed kan gebruiken, moet je gewoon het kaartje omdraaien en word je meteen terug vrolijk. De kaartjes van Liefvoorelkaartjes zijn zodanig kleurrijk ontworpen dat ze in elk interieur passen en het hele jaar door voor de nodige positieve energie zorgen.

Ik kreeg plotseling berichten van mensen die mij stuurden dat ze het plezier van kaartjes sturen hadden herontdekt.

Hoewel ze al lang met het idee speelde, kwam het er nooit van en stelde ze het vaak uit. Tot Corona plotseling ons leven overkop haalde en Amber deed beseffen dat dit het ideale moment was om haar kaartjes te lanceren, omdat het meer dan ooit nodig was om liefde te verspreiden. Ondanks een druk masterjaar communicatiewetenschappen liet ze zich niet ontmoedigen en ging ze er volledig voor. Tussen haar stage en het schrijven aan haar thesis door ontwierp ze de kaartjes volledig zelf. Daarna liet ze deze bedrukken en begon ze een Instagrampagina om haar kaartjes te verkopen. Voor ze het wist, kwamen de bestellingen binnen. In een mum van tijd was haar voorraad uitverkocht en begon iedereen in haar omgeving (terug) kaartjes te schrijven.

De bedoeling van Amber was om, in deze moeilijke tijden waar mensen elkaar minder of zelfs niet meer kunnen zien, te motiveren en inspireren om elkaar massaal kaartjes te sturen en zo liefde te verspreiden. Liefde is een heel breed begrip dat zowel op relationeel als vriendschappelijk vlak kan worden toegepast en dat was ook waar Amber met haar kaartjes  naartoe wou. De boodschappen op de kaartjes kunnen op verschillende manieren worden geïnterpreteerd, waardoor ze naar iedereen die jou dierbaar is kunnen worden gestuurd. Wil je iemand bedanken? Of liever iemand een hart onder de riem steken? Of toch even laten weten hoeveel deze persoon voor jou betekent? Dan hoef je niet langer meer te zoeken naar het perfecte kaartje, want die kan je tegenwoordig bij Liefvoorelkaartjes vinden!

Het leven, ‘t is iets moois! Bestel jouw kaartjes vandaag nog en deel jouw mooie woorden  met de mensen die je het liefste ziet!

Liefvoorelkaartjes
Instagram: @liefvoorelkaartjes


COMMENTS ARE OFF THIS POST