Ons Suzanne

De ochtendstond heeft goud in de mond. Bij Ons Suzanne kan je dat wel heel letterlijk nemen, want met de combinatie van hun lokale biologische ingrediënten slagen ze er in om elk gerecht om te toveren tot een smaakbom. Zin in een (h)eerlijk ontbijt, lunch of koffie? Dan moet je bij Ons Suzanne zijn! Vegan of niet-vegan, ontbijt of lunch, take out of eat in? Deze hotspot heeft het allemaal.

Beide afkomstig uit het Waasland, leerden Els en Sven elkaar zo’n 20 jaar geleden aan de toog op café kennen. Naast hun liefde voor elkaar, hadden ze ook een grote liefde voor eten. Sven startte een eigen foodtruckfestival als organisator op waar hij ook een foodtruck ‘Soepermom‘ begon. Omdat Els al een passie had voor koken en er van hield om nieuwe gerechten samen te stellen, verliet ze haar huidige job in de logistiek om parttime in het onderwijs te staan en mee te helpen in de truck. Hier nam Els de versgemaakte croques en soep voor haar rekening. Enkele jaren geleden beseften Els en Sven dat ze elkaar niet alleen privé, maar ook zakelijk perfect aanvulden, waardoor het kriebelde om samen in een nieuw avontuur te stappen.

“Het verhaal achter de naam van Ons Suzanne is een bijzonder verhaal. Kort, maar wel heel bijzonder.”

Het oorspronkelijke concept van Ons Suzanne, toen nog naamloos, stond in het teken van de traditionele keuken van de bomma: frikandellen, ballekes met kriekskes enzovoort. Maar toen Els, de chef in de keuken, steeds meer interesse begon te krijgen in een healthy lifestyle was het moeilijk om de klassieke gerechten van de bomma hierin te verwerken. Hoewel de kaart niet volledig klassiek kon blijven, waren ze beide vastbesloten het huiselijke element te behouden. En wat is er huiselijker dan inspiratie op te doen bij je eigen familie? Inderdaad, ze namen er hun stambomen bij en zagen dat beide grootmoeders toevallig ‘Suzanne’ heten. Met een link naar het huiselijke aspect en hun grootmoeders, besloten ze daarom om hun zaak Ons Suzanne te noemen.

Wat begon als een ontbijtzaak is op minder dan twee jaar tijd uitgebreid naar een buurtwinkel, afhaalservice en een apart concept met bloemen. Naast lokale producten zoals siropen en koffie die in de zaak verkrijgbaar zijn, kan je bij de afhaalservice ook ontbijtmanden bestellen om thuis van te smullen. En wil je jezelf of iemand in de bloemetjes zetten? Dan kan je hier ook terecht voor een kleurrijk boeketje.

Sinds het begin is het concept steeds meer uitgebreid, maar één ding is wel hetzelfde gebleven: de biologische topkwaliteit van lokale producten. Els en Sven hechten heel veel belang aan de kwaliteit van hun voedingswaren. Al hun ingrediënten kopen ze bij lokale zelfstandigen waaronder een bioboerderij in Sint-Pauwels. “In tegenstelling tot commerciële alledaagse ingrediënten die je in de supermarkt kan krijgen, proef je bij deze ingrediënten de passie en de goesting van de boeren,” zegt Els.  “Als ik spek bak, heb ik nog spek over en moet ik mijn vergrootglas niet bovenhalen om het spek te zoeken,” vult Els aan. Wist je dat ze bij Ons Suzanne zelfs hun koffiebonen halen bij een 150-jarige artisanale koffiebranderij?

Doordat ze bij Ons Suzanne werken met lokale en dus ook meer seizoensgebonden producten verandert de kaart om de drie maanden. Elk gerecht vertrekt van een basis, waarbij het klassieke aanbod een (healthy) twist krijgt. Zo bevat de brunch bijvoorbeeld een pistolet en croissant, maar ook een gezond slaatje. Vooraleer Els een (nieuw) gerecht op de kaart zet, is Sven haar proefkonijn. Daarna zijn de jobstudenten en de klanten aan de beurt om de nieuwste creaties in primeur proeven. 

“Mijn favoriete gerecht? Daar moet ik niet over twijfelen! De toast avocado: een goeie verse avocadospread, spek en een spiegeleitje op een dik sneetje meergranenbrood.”

De must eat op de kaart? Als het aan Els ligt, is het ongetwijfeld de toast avocado met spek en een spiegeleitje. Eet je vegan en begin je spontaan te watertanden bij de toast avocado? Goed nieuws, deze topper werd  ook in een veganjasje gestoken!

Reserveer nu je tafeltje of ontbijtmand en laat ook jouw smaakpapillen genieten van deze (h)eerlijke gerechten!

Ons Suzanne
Londenstraat 23, 2000 Antwerpen
Website: https://www.onssuzanne.be
Instagram: @Onssuzanne


COMMENTS ARE OFF THIS POST