Humm

Of je nu zin hebt in een lekkere koffie of een goed gevulde ontbijt of diner, Humm heeft het allemaal! Er is voor ieder wat wils, dus schuif je voeten onder tafel en laat je verrassen door Humm’s originele smaakcombinaties.

On Food & Cooking, de kookencyclopedie dat eigenlijk geen enkele kok uitleest, was het begin van de carrière van Frederik achter de kookpotten. Door  de onderlinge chemische reacties van de ingrediënten beter te begrijpen, raakte hij gepassioneerd en geïnspireerd door gastronomie. Ondanks het feit dat Frederik nog nooit een koksopleiding had gevolgd of in de keuken van een restaurant had gestaan, kreeg hij in 2015 toch de kans om in Rouge Tomate in Brussel te beginnen als kok. 

“Het is vooral de goesting en de drive van Frederik die hebben geleid tot Humm.”

Zo’n 4 jaar later  leerden Frederik en Frances elkaar kennen op reis in Azië. Doordat ze beiden graag lekker en uitgebreid hartig eten, gingen ze tijdens hun vakantie samen de hipste adresjes op zoeken. Bij de terugkeer in België was het voor Frederik duidelijk dat hij graag met Frances een restaurant wou opstarten, hoewel hun relatie toen nog heel pril was. Op dat moment was Frances leerkracht Nederlands in het secundair onderwijs, maar tegelijkertijd ook al wel heel gepassioneerd door eten. Deze passie werd van kleins af aan ontwikkeld doordat haar moeder altijd met verschillende verse ingrediënten kookte waardoor ze veel kennis over smaakcombinaties opdeed. “Van jongs af aan ben ik altijd heel ondernemend geweest, maar het is vooral de goesting en de drive van Frederik die hebben geleid tot Humm,” vertelt Frances.

“Ik geniet ervan om anderen te zien genieten!”

Bij Humm is de rode draad liefde, vriendschap en familie. Naast het feit dat het restaurant gestart is vanuit een liefdesrelatie, werd ook de naam Humm door één van hun vrienden bedacht tijdens een brainstormavondje in de tuin. Bovendien maken ook  hun leveranciers en personeel  deel uit van de Humm-familie. Zo zal je bij Humm geen traditionele bieren of wijnen terugvinden, maar wel producten van lokale brouwers en wijnhandelaars die ook echt de visie en waarden van Humm delen.

“De liefde en passie is daarnaast ook nog terug te vinden in de gerechten. Je wordt meegenomen in een reis van smaakbommen die één voor één smelten in de mond. Bij Frederik en Frances ontstaan de beste ideeën voor gerechtjes bijna altijd in bed voor het slapengaan. Hun nieuwe creaties komen tot stand door elks drie combinaties op te schrijven en die de volgende dag meteen uit te proberen. Daarna wordt er geproefd en beslist door de klanten. Maar geen paniek, de gekende en typische gerechten van Humm blijven heel het jaar door op de kaart staan. De suggesties worden gewoon als extraatje aan de kaart toegevoegd. Mensen gelukkig maken met smaken die ze nog niet kennen vind ik echt super,” zegt Frances. “Daarnaast vind ik het sociale aspect van eten geweldig. Ik geniet ervan om anderen te zien genieten,” voegt ze toe.

De must try? Volgens Frances moet je absoluut de ordinair proberen, maar laat je niet vangen door de naam want dit gerecht is allesbehalve ‘gewoon’. De ordinair, beter bekend als de combinatie van flatbread, hummus, avocado, fatoush, tomaatjes, parmezaan en eventueel een eitje of spek, gaat al sinds het begin van Humm mee en wordt door velen omschreven als dé combinatie. 

Kort samengevat, “Humm is where the heart is!”. Boek nu jouw tafeltje en geniet van een zalige culinaire ervaring dicht bij huis. 

Humm
Dageraadplaats 33, 2018 Antwerpen
Website: https://humm.love
Instagram: @humm_antwerp


COMMENTS ARE OFF THIS POST