READING

Kiss & Make-up

Kiss & Make-up

Wat als je nu eens make-up kon dragen zonder dat het afgeeft op je kleren of mondmasker? Klinkt als een droom, niet? “Eigenlijk is het helemaal niet de bedoeling dat je make-up vlekken achterlaat op je kleren. Meestal is dit het gevolg van een te dikke laag make-up, want velen denken dat make-up gewoon zo hoort te zijn,” vertelt Krystyna. Toch kan je met minder make-up en het gebruik van de juiste technieken en tools er op en top uitzien. In de workshops bij Kiss & Make-up leer je om met dunnere laagjes maquillage je mooiste gezichtstrekken in de kijker te zetten.

Hoewel Krystyna altijd al een passie voor make-up en haar had, besloot ze slechts enkele jaren geleden om zich hier verder in te verdiepen. Haar analytische karakter zorgde ervoor dat ze onder andere wou begrijpen waarom het ene make-up product wel tot het einde van de avond goed op het gezicht blijft zitten, terwijl het andere make-up product na twee uur al begint te vervagen. 

Nadat ze het volledige lessenaanbod  make-upopleidingen in België van A tot Z had geanalyseerd, koos Krystyna voor een opleiding bij Tom Vandewalle. Daar leerde ze, onder andere, dat de samenstelling van de producten een invloed uitoefent op hoe lang je make-up blijft zitten. Wanneer je bijvoorbeeld een primer gebruik met siliconen en vervolgens een font de teint op je gezicht smeert waar oliën in zitten, gaat dit schuiven. In het begin zal je er niets van merken, maar ’s avonds zal je make up zijn gezakt of is die gewoon helemaal vervaagt. Doorheen de opleiding merkte ze dan ook dat ze van haar passie haar beroep wou maken.” 

“Wat voor de ene goed werkt, werkt niet noodzakelijk voor de andere.”

“Als make-upartieste is oefenen op anderen heel belangrijk. Op je eigen gezicht weet je na een bepaalde tijd welke kleur jou het beste staat en welke techniek je kan toepassen, maar elk gezicht is anders. Wat voor de ene goed werkt, werkt niet noodzakelijk voor de andere,” vertelt Krystyna. Daarom is elke workshop die Krystyna geeft volledig op maat gemaakt. 

Een les bij Kiss & Make-up begint dan ook steevast met het afhalen van alle make-up (-resten) van je gezicht zodat je helemaal met een puur gezicht kan beginnen. Op die manier weet je zeker dat je geen producten zal gebruiken die niet complementair zijn, waardoor de make-up langer goed zal zitten en niet vervaagt tegen het einde van de avond. Bovendien is ook de juiste dagcrème onder je make-up essentieel voor een mooie make-up. Sommige dagcrèmes vervellen namelijk onder je make-up. Nadat het gezicht helemaal make-upvrij en gehydrateerd is, leert Krystyna je enkele universele, eenvoudige technieken aan. Eens je deze technieken onder de knie hebt, kan het echte werk beginnen, namelijk het experimenteren met verschillende kleurencombinaties: Welke kleur past het best bij jouw ogen? Welke kleur concealer, fond de teint, enz. heb je nodig? Hoe kan je een vale teint, vlekjes, adertjes of andere zaken verhullen en je mooiste trekken in de kijker zetten?

Krystyna heeft een collectie van maar liefst 120 kleuren oogschaduw, waardoor er ongetwijfeld ook iets tussen zal zitten dat bij jou past. Voor het verloop van de rest van de workshop wordt er rekening gehouden met de kennis van de klant en zijn of haar verdere vragen of wensen.

Twee heel algemene maar belangrijke dingen geeft Krystyna sowieso mee tijdens de workshop bij Kiss & Make up: de voorbereiding van je huid en de borstels waarmee je werkt bepalen hoe (goed) je make-up er gaat uitzien. Een gehydrateerde huid zorgt er bijvoorbeeld voor dat make-up er beter uitkomt en je een frisse look geeft. Daarom is het belangrijk om dagelijks je gezicht te reinigen en te hydrateren. Zo zorg je ervoor dat alle vuiltjes, zweet of huidvet verwijderd is en voorkom je verstopte poriën en andere oneffenheden.

“Hoewel borstels dé instrumenten zijn om je make-up aan te brengen, worden ze vaak vergeten.”

“Hoewel borstels de instrumenten zijn om jouw make up aan te brengen, worden ze vaak vergeten,” zegt Krystyna. “Goede borstels gaan 10 jaar mee en zijn hun investering ook echt waard”. Naast de aankoop van goede borstels is het onderhoud van deze borstels ook super belangrijk. Na elk gebruik kan je ze het best even wassen om te voorkomen dat het vuil van je gezicht zich mengt met je make-up en de volgende keer terug op je gezicht wordt gesmeerd. 

“Wenkbrauwen doen zo veel! Soms doe ik enkel mijn wenkbrauwen en vragen mensen mij of ik naar de kapper ben geweest.”

Tot slot heeft Krystyna nog één gouden tip voor beginners of mensen die niet veel tijd hebben: focus op je wenkbrauwen en je ogen. “Wenkbrauwen doen zo veel! Als ik eens tijd heb, wax, style en verf ik mijn wenkbrauwen en vragen mensen me of ik naar de kapper ben geweest.” Voor de ogen is mascara dan ook een must. In tegenstelling tot andere make-upproducten, is het bij mascara niet zo erg van belang van welk merk de mascara is. Wel is het belangrijk om te kijken of de mascara goed smeert, hoe ze opbouwt en of ze wel lang houdt. Sommige mascara’s klonteren namelijk of drogen veel te snel uit. 

Tip om je mascara langer te kunnen gebruiken: Pomp niet in en uit met je borsteltje maar probeer zoveel mogelijk mascara aan te brengen voor je terug met het borsteltje in de mascara gaat. Hoe minder zuurstof er in je mascara komt, hoe langer ze goed blijft. En natuurlijk moet je mascara ook goed aanbrengen vanaf de wortel, zo krijg je het mooiste effect. Wil je het maximale effect creëren, dan gebruik je best een wimperkruller voordat je de mascara aanbrengt, daarmee lijken je wimpers dubbel zo lang.

Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit om samen met jouw vriendinnen te doen of wil je eens een origineel cadeau geven? Tijdens een supergezellige namiddag of avondje onder elkaar, leer je dankzij Krystyna’s workshops je mooiste trekken in de kijker te zetten! En natuurlijk kan je bij haar ook gewoon terecht voor een make-upsessie of de aankoop van make-upproducten. Enjoy!

Kiss & Make-up
Floralaan 9, 2640 Mortsel
Website: https://kissmakeup-be.webnode.be
Instagram: @Kiss_makeup_2mua
Mail: kissmakeup2mua@gmail.com
Contact: +32496362078


COMMENTS ARE OFF THIS POST