READING

Ohana by Aloha

Ohana by Aloha

Na twee pop ups die enkel tijdens de zomermaanden open waren, kan je vanaf nu elke dag genieten van de lekkerste poké bowls in Antwerpen. De basis is voor iedereen hetzelfde, maar voor de rest kan je jouw poké bowl zelf pimpen met de toppings die jij er graag bij hebt. Zo zijn er zowel vlees, vis als veganistische opties om de poké bowl helemaal naar jouw hand te zetten. Maar laat je vooral ook verleiden door Ohana’s burger, Palawan’s fish and shop suey en de cocktails, want die zijn ook zeker de moeite om uit te proberen!

Na haar middelbare studies kunst wist Chinook niet goed welke richting ze uit wou gaan met haar (professionele) leven. Daarop besloot ze aan de slag te gaan in het Felix Pakhuis waar ze mee in de zaal stond. “Ik herinner mij nog dat iedereen het raar vond dat ik als 19-jarig meisje in de horeca werkte en mij vroegen of ik niet moest studeren,” vertelt ze. “Maar na de eerste dag in de horeca was ik meteen verkocht en wist ik dat dit was wat ik graag deed en ook verder wilde doen,” voegt Chinook er aan toe.

Dag in dag uit werkte ze in het restaurant waar ze een relatie startte met de chef Tommy. Toen hun leven wat teveel routine was geworden, besloten ze die te doorbreken door te reizen. De opa van Tommy woont in Zuid-Afrika, waardoor ze er ook hun eerste reis samen doorbrachten. Dit was het begin van veel meer reizen en om dit te financiëren begonnen ze in 2017 met de pop-up Aloha in Antwerpen. 

“Dagelijks worden daarom zo’n 30-40 mango’s met de hand gesneden door de chef, want niets is zo lekker als een verse mango.”

De overschakeling naar het oprichten van een volwaardig restaurant kwam er enerzijds omwille van hun passie voor eten, maar ook doordat ze geïnspireerd raakten tijdens hun reizen. Het horecapersoneel dat ze daar leerden kennen waren zo gepassioneerd en gedreven hun klanten aan het bedienen waardoor op restaurant gaan een echte beleving werd. Vanaf de eerste dag stond de versheid van alle ingrediënten bij Aloha en later ook Ohana op de kaart. Dagelijks worden daarom zo’n 30-40 mango’s met de hand gesneden door de chef, want niets is zo lekker als een verse mango.

Voor hun menukaart zochten Chinook en Tommy een gerecht dat gezond is, maar ook comfort food en lekker is. Een gerecht dat zowel door vlees- en visliefhebbers kan worden gesmaakt, maar ook aanslaat bij veganistische eters. Zo kwamen ze op het idee om poké bowls te serveren. “Het concept lag op poten, maar hoe de perfecte pokebowl moest worden samengesteld, wisten we niet,” legt Chinook uit. “Stel je opent een Italiaan en je bent nog nooit in Italië geweest, dan vragen de mensen zich (terecht) af wat weet jij nu van Italiaans eten? Dat is hetzelfde met poké. Als je er nog nooit bent geweest, weet je niet wat de feeling is en hoe het allemaal in elkaar zit” voegt ze er nog aan toe. 

Daarom boekten ze met hun allerlaatste spaarcenten een reisje naar Hawai om te voelen en te beleven hoe een poké bowl werd gemaakt. Van een Hawaiaanse oma leerden Chinook en Tommy hun passie en liefde in de gerechten te steken en meesterlijke creaties maken. “Hawai voelde als thuiskomen aan, maar we konden er niet blijven omdat ons avontuur bij op z’n einde kwam. Wat ik wel kon doen was het gevoel en de keuken mee naar België nemen om anderen ook hetzelfde gevoel te geven,” glimlacht Chinook.

Zo betekent Ohana familie in het Hawais en dat voel je ook echt als je bij Chinook en Tommy gaat eten. Bovendien kan je in elke cocktail een stukje van hun wereldreis proeven. Een tripje naar Barcelona? Dan moet je voor de o o orgasmo kiezen. Toch liever wat Egyptische en Jordanische roetsen? Dan is the Persian de must try! Opgelet je bestelt de cocktails op eigen risico, want als je één slok hebt gedronken, kan er er moeilijk mee stoppen! 

Boek nu jouw tafeltje en geniet van een heerlijke tijd! Enjoy! 

Ohana by Aloha
Brechtsebaan 298, 2900 Schoten
Website: https://www.ohana-by-aloha.be
Instagram: @ohana.by.aloha


COMMENTS ARE OFF THIS POST