Studio 84

Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een foto-, muziek- of zangstudio om je creatieve ideeën om te zetten in realiteit want enkele maanden geleden besloten Robin & Boy om hun krachten te bundelen en samen Studio 84 op te richten. Aanvankelijk toerde Boy als DJ en momenteel reist hij nog steeds de wereld rond als vaste fotograaf van onder andere Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies en Raf Simons. Ook Robin is al langer bekend in de muziekwereld, want zij is zang- en stemcoach van onder andere Anouk Matton. Met Studio 84 bieden ze een grote fotostudio, twee zangstudio’s en een muziekstudio inclusief zang- en stemcoaching aan voor opkomend talent, waarvan Robin en Boy elk hun eigen specialiteit op zich nemen.

Ik had nog nooit voor een publiek gezongen en ik mocht ineens op de nationale radio zingen!”

Hoewel ze altijd al een passie had voor zang en al kon zingen nog voordat ze kon spreken, was Robin in het begin te verlegen om te zingen voor een publiek. Toch kon ze het niet laten en zong ze haar eerste noten in het bijzijn van haar vriendinnen, die meteen door hadden dat ze enorm veel talent had. Na dit eerste optreden volgde Robin wijselijk de raad van haar vriendinnen en nam ze enkele liedjes op die ze vervolgens op Soundcloud zette. Nadien ging de bal aan het rollen, want tijdens haar stage bij MNM had haar stagebegeleider haar talent gespot en vroegen haar om enkele liedjes te zingen. “Ik had nog nooit voor een publiek gezongen en ik mocht ineens op de nationale radio zingen. Ik was kei hard aan het shaken, maar ik wist dat dit was wat ik wou doen,”  vertelt Robin. Haar radio-optreden op MNM leidde tot een ander optreden bij Qmusic alsook een deelname aan The Voice van Vlaanderen en dit allemaal zonder ook maar één (professionele) zangles te hebben gevolgd.

Robins deelname zonder enige ervaring

“Ze smeten met zangtermen naar mijn hoofd, maar als je niet weet wat ze betekenen, kan je ze ook niet toepassen.”

Door Robin’s groeiende carrière werd ze genoodzaakt om toch professionele zanglessen te gaan volgen. Toch waren Robins eerste zanglessen geen groot succes. “Ze smeten met zangtermen naar mijn hoofd, maar als je niet weet wat ze betekenen, kan je ze ook niet toepassen,” legt ze uit. Hoewel je bij Studio 84 ook enkele theoretische termen te horen zal krijgen, is elke les eerder praktisch gericht en vooral op ieders niveau gegeven. 

De tweede aflevering na zanglessen en logopedie 

Tijdens de lessen wordt vooral gefocust op the bigger picture. Het zal niet alleen over zingen gaan, ook onderwerpen zoals mindset, performance, uitspraak, intonatie en het gebruik van de juiste spieren komen aan bod. Verder mag je zelf kiezen welk liedje je wilt zingen, er wordt jou niets opgelegd. “Zingen is iets super persoonlijks en intiems, waardoor ik er alles aan doe om mijn leerlingen 100% op hun gemak te stellen”, zegt Robin. Zo beoordeelt ze haar leerlingen niet, maar focust op hun behoeften. “Wanneer ik bijvoorbeeld een les heb voorbereid, maar zie dat er iets is met een leerling, verander ik de les en focus ik bijvoorbeeld meer op mindset” voegt Robin er nog aan toe. 

“Een stem niet opwarmen is zoals een marathon lopen zonder te trainen. Je zal het misschien op karakter halen, maar nadien zal je veel spierpijn hebben.”

Eén van de belangrijke dingen die sowieso aan bod komen tijdens de lessen bij Studio 84 zijn de oefeningen en technieken om de stem op te warmen en ook weer af te koelen. Hoelang je precies moet opwarmen is onder andere afhankelijk van de aard van jouw stem, jouw ervaring en hoelang je moet optreden. “Een stem niet opwarmen is zoals een marathon lopen zonder te trainen. Je zal het misschien op karakter halen, maar nadien zal je veel spierpijn hebben,” vertelt Robin.

Naast zang- en stemcoaching, kan je bij Studio 84 ook terecht voor foto’s en video’s, videoclips, product shots en podcasts. Met meer dan 20 jaar ervaring op de teller als fotograaf, producer en DJ kan je op je beide oren slapen dat je bij Studio 84 professioneel zal worden begeleid door Boy Kortekaas. Daarnaast is het ook de ideale plek om andere creatievelingen te ontmoeten en samen te werken. Ben je bijvoorbeeld een zangeres en zit er momenteel een producer in één van de studio’s van Studio 84 die op zoek is naar een zangeres, dan kunnen ze je in contact brengen met de producer en zo jouw netwerk vergroten.

De grootste tip van Studio 84 is om te geloven in jezelf en in jouw talenten. Ook al heb je nog nooit gezongen, onderneem iets om jouw talenten te ontplooien: kijk naar video’s op YouTube of volg zangles maar jump before you think! Je zal er hard voor moeten werken, maar durf achter jouw keuzes te staan en jouw dromen te volgen. 

Studio 84
Kattendijkdok-Westkaai 84, 2000 Antwerpen
Website: https://www.studio84antwerp.be
Instagram: @Studio84antwerp
Facebook: Studio84antwerp


COMMENTS ARE OFF THIS POST