Maurice Bar Chapel

De herfst is al enkele weken aan de gang en hoewel het steeds kouder en regenachtiger wordt, merk je hier niets van bij Maurice Bar Chapel. Het supergezellige terras geeft jou een echt vakantiegevoel en de frisse en originele gerechten zoals de Colour Salad of pain perdu met vers fruit laten je onmiddellijk wegdromen van het koude Antwerpen naar het zonnige Midden-Oosten.

“Vanaf dan was een koffie niet meer zomaar koffie.”

Toen Yindra oefende om haar rijbewijs te  halen besloot ze het aangename aan het nuttige te koppelen door onderweg te stoppen bij leuke plekjes. Toevallig kwamen ze Or Coffee in Gent tegen en daar werd Yindra’s liefde voor koffie voor het eerst geprikkeld. Hoewel ze als kind altijd al hield van de geur van koffie, trok ze steevast haar neus op wanneer ze er een slok van nam. In de koffiebar Or Coffee lag een boek geschreven door de uitbater en toen ze daar geïnteresseerd in doorbladerde, besefte Yindra dat ze absoluut nog eens een koffie moest bestellen. “Vanaf dan was een koffie niet meer zo maar een koffie,” zegt Yindra.

“Tijdens een vakantie tagde één van mijn vriendinnen mij in een bericht van Véronique Leysen dat ze op zoek was naar horecapartners.”

Nadien begon ze bijna alle koffiebars in België af te rijden, volgde ze baristacursussen, ging ze naar Costa Rica om te zien hoe het er aan toe ging op een koffieplantage en startte ze haar pop up koffiebar voor haar eindejaarsproject. Het is dan ook tijdens al die avonturen dat Yindra besefte dat ze haar eigen zaak wou opstarten. Toch is het pas enkele maanden later, door een vriendin dat ze in contact kwam met Véronique Leysen, de toenmalige oprichtster van Maurice Bar.  “Tijdens een vakantie tagde één van mijn vriendinnen mij in een bericht van Véronique Leysen dat ze op zoek was naar horecapartners en zo ging de bal aan het rollen,” vertelt Yindra.

Hoewel de werken in de chapel niet helemaal van een leien dakje liepen, liet Yindra zich niet ontmoedigen. Ze haalde het onderste uit de kan en werkte in de voormalige Maurice Bar in Berchem waar ze van a tot z leerde hoe het is om een koffiebar te runnen: de administratie, reservatiesystemen, bestellingen, contracten enzovoort. Nu één jaar later, is ze de trotse uitbaatster van een bloeiende zaak in het centrum van Antwerpen. 

Als je in Maurice Bar Chapel zelf bent, zou je haast vergeten dat je in België bent. Het supergezellige terras geeft je het gevoel dat je in een ander land bent, maar ook de frisse en originele gerechten zorgen voor het ideale staycation gevoel. Wat oorspronkelijk als een koffiebar begon, is ondertussen een plek geworden waar je vooral Oosters en gezond kan eten. Buiten voor de  sfeer en gezelligheid, kan je hier dus ook terecht voor heerlijke gerechten met granaatappel, kikkererwten, courgette, aubergine, feta en quinoa.  Hoewel de menu een vast menu is, verandert de brunch op zondag regelmatig zodat de mensen die hier vaak komen ook eens andere dingen kunnen proeven.

De must try? Als het aan Yindra ligt is het de latte met rozenwater en honing ook wel bekend als de Alice’s Latte. Bovendien kan je van jouw latte of cappuccino ook meteen genieten in Maurice Bar Chapel. Waarom? “Omdat cappuccino’s en lattes nooit heet geserveerd mogen worden, doordat de opgeschuimde melk die gebruikt wordt voor het opgieten van jouw favoriete melkdrankje verbrandt vanaf 75°, wat resulteert in een onaangename scherpe smaak,” legt Yindra uit. Je hoort het al ze weet werkelijk alles over koffie, waardoor je op je twee oren kan slapen dat je in de watten zal worden gelegd!

“Begin gewoon voor je klaar bent, want je gaat nooit klaar zijn!” is Yindra’s levensmotto. Dus reserveer nu jouw tafeltje bij Bar Maurice Chapel en geniet van het begin tot het einde.

Maurice Bar Chapel
Korte Nieuwstraat 22, 2000 Antwerpen
Website: www.mauricebar.be
Instagram: @Mauricetteyindra


COMMENTS ARE OFF THIS POST