Solevinia

Kaas, wijn en goed gezelschap: wat heeft een mens nog meer nodig? Solevinia en hun aanbod Italiaanse wijnen uit de Marche helpen jou er dan ook bij om er een geslaagde avond van te maken. Voor elke gelegenheid is er bij Solevinia een gepast wijntje te vinden. En er is nog meer! Dankzij hun oerdegelijke en smaakvolle collectie, kan je al voor maar €9,95 genieten van een heerlijk glaasje rode of witte wijn! Het duo dat  heerlijke Italiaanse wijnen tot in België bracht, zijn Amber en Jordi. Zij leerden elkaar kennen op de schoolbanken en na al die jaren zijn zij, net zoals kaas en wijn, nog steeds het perfecte duo. Terwijl Jordi urenlang vol passie kan praten over zijn wijnkennis, zorgt Amber ervoor dat je het verhaal achter de wijn ook ontdekt. 

“Voordat we met Solevinia waren begonnen, was voor mij een huiswijn van een restaurant goed om bij mijn gerecht te drinken, terwijl Jordi altijd uit nieuwsgierigheid de wijnkaart vroeg.”

Al van jongs af aan is Jordi geïnteresseerd in lekker eten. Zo vroeg hij reeds op zijn 18de een kookboek van Sergio Herman als kerstcadeau. Ook nu is hij nog steeds gepassioneerd door gastronomie. Jordi zal dan ook de eerste zijn die mee in de kookpotten staat te roeren. “Voordat we met Solevinia begonnen, was voor mij een huiswijn goed genoeg om te drinken bij mijn gerecht, maar Jordi vroeg altijd de wijnkaart ,” vertelt Amber. “De reden dat ik dat deed, was omdat ik nieuwsgierig was naar de wijnen die zij aanboden. Vooral als er een druif tussen stond die ik niet kende, wilde ik die graag proeven,” vult Jordi aan. 

Na hun eerste bezoek aan de De Marche streek in Italië, was Ambers familie er hun hart verloren. Daarom is het sinds enkele jaren de traditie geworden om er jaarlijks hun vakantie door te brengen. Doordat deze streek niet zo bekend is onder toeristen, zijn hier vooral lokale bewoners aanwezig. Hierdoor bracht Amber haar familie hun vakanties ook vaak door zoals echte Italianen: genieten van het strand,  ’s namiddags genieten van een heerlijke koffie of verschillende wijngaarden bezoeken en de dag afsluiten door een lekker hapje te gaan eten op restaurant om zo de lokale specialiteiten te proeven.

“Voor mij voelt Solevinia niet aan als een bijberoep, maar als een hobby.”

Ook deze zomer waren Amber en Jordi weer in De Marche om hun batterijen op te laden. Nadat ze wijngaard Rio Maggioweer een bezoekje brachten, groeide het idee om de lokale Italiaanse specialiteiten ook in België aan te bieden.  Na enkele weken hard werken aan hun website en socials, plaatsten ze hun eerste wijnbestelling en openden ze in september hun eigen webshop. “We doen dit beide naast ons fulltime job, maar voor mij voelt Solevinia aan als een hobby en niet aan als een bijberoep,” glimlacht Amber.

Het doel van Solevinia is niet alleen om de heerlijke Italiaanse wijnen naar België te brengen, maar ook om de Italiaanse beleving aan de mensen te geven. Dankzij de cadeaupakketten kan je meerdere topwijnen ontdekken en tegelijkertijd ook een heel uniek, maar vooral ook heel persoonlijk cadeau aan iemand geven.  “We willen echt het gevoel dat wij hebben als we die wijnen proeven in de Marche overbrengen. Mensen die niets van wijn kennen, weten dat ze met onze wijn altijd goed zitten, omdat we ze met zorg hebben geselecteerd op de locatie zelf,” vertelt Amber. “Daarnaast willen we ook de mensen inspireren om De Marche te ontdekken want het is zo’n prachtige streek dat het jammer is dat het zo onbekend is,” voegt Jordi toe. 

Ondertussen biedt Solevinia 10 wijnen aan, waarin eenieder zijn smaak wel kan vinden. Voor de wijndrinkers die van rood houden is de Rosso Piceno DOC – Granarijs bijvoorbeeld een absolute topper! Bij de druiventeelt worden er handmatig maar 2 tot 3 trosjes per stam zorgvuldig uitgekozen. Deze wijn vormt de perfecte combinatie voor chocolade (desserts) of rood vlees. Heb je liever witte wijn? Non c’è problema, want de Falerio Pecorino DOC – Colle Monteverde is de ideale wijn om te serveren bij een kaasplankje, zeevruchten, vis en wit vlees. Mag het iets specialer zijn? Ook daar heeft Solevinia iets voor, namelijk de Spumanté extra Dry Rosé. Als je deze bubbels serveert tijdens het aperitief, mag je er zeker van zijn dat jouw gasten die avond niet snel zullen vergeten. 

Naast deze topwijnen kan je ook de smaak van eender welke andere rode wijn nog beter maken? Say whaaat? Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een karaf. Als je hem een halfuurtje op kamertemperatuur laat ‘ademen’, zal de wijn nog lekkerder zijn!  

Kortom, ben je voor de feestdagen (nog) op zoek naar een uniek flesje of cadeaupakket dat door iedereen gesmaakt kan worden? Neem dan eens een kijkje op de webshop en bestel zeker jouw wijnflessen bij Solevinia!

Saluti!

Solevinia
Website: www.solevinia.be
Facebook: SoleviniaAntwerp
Instagram: @Solevinia_antwerp


COMMENTS ARE OFF THIS POST