READING

High Heels Antwerp

High Heels Antwerp

Wil jij je empowered voelen? Wil jij al jouw spieren trainen zonder dat je het zelf beseft? Wil jij omringd worden door supertoffe vrouwen en mannen, en even al je zorgen vergeten? Is het antwoord op één van deze drie vragen volmondig “JA”? Dan is High Heels Antwerp thé place to be! Waar wacht je nog op? Neem jouw hakken uit de kast en volg dansles bij High Heels Antwerp. 

Dancing queen Leen, een getalenteerde choreografe, en Nele, een organisatorisch talent, leerden elkaar zo’n 20 jaar geleden kennen. Naast anagrammen waren ze ook buurmeisjes.  “De eerste schooldag van het middelbaar hadden mijn ouders geregeld dat ik met Leen mee naar school kon fietsen,” vertelt Nele. “Na die eerste dag klikte het zo goed dat we dit zijn blijven doen tot het zesde middelbaar,” vult Leen aan. Tijdens het fietsen ontstond er een hechte vriendschap tussen de twee. Ze leken nooit uitgepraat en waren genoodzaakt om na school met elkaar te bellen, sleep overs te organiseren en later ook samen uit te gaan. 

“Mijn mama zei altijd, jij bent zo zenuwachtig om voor drie mensen te praten, maar dansen voor 300 man, dat lukt vanzelf.”

De passie voor dans ontstond bij Leen zo’n 17 jaar geleden. “Het leuke aan dansen is dat je samen in groep aan iets bouwt. Elke danser heeft zijn eigen beweegredenen, letterlijk en figuurlijk. Iedereen heeft zijn persoonlijk verhaal en unieke stijl, maar uiteindelijk werk je aan hetzelfde doel: de choreografie onder de knie krijgen en je verliezen tijdens het dansen,” vertelt Leen. Hoewel ze van nature een verlegen persoon was, gaf dans haar het nodige zelfvertrouwen om voor een publiek op te treden. “Mijn mama zei altijd, jij bent zo zenuwachtig om voor drie mensen te babbelen, maar dansen voor 300 man, dat lukt vanzelf,” lacht Leen. 

Naast de danslessen die ze op school volgde, bestudeerde Leen dagelijks choreografieën die ze op YouTube vond. Samen met haar dance twin Elise boekte ze dan een zaal om de choreo’s te ontleden en vervolgens in te studeren. “Wij zijn allebei grote fan van Millenium en The Playground. Vorig jaar hebben we de knoop doorgehakt en zijn we samen naar L.A. geweest om bij de crème de la crème workshops te volgen. Daar zijn we voor het eerst in contact gekomen met High Heels. Die stijl is daar geboren. Het was liefde op het eerste gezicht. Na de dansles van Brinn Nicole ben ik in tranen uitgebarsten,” lacht Leen.

In de tussentijd koos Nele voor Burlesque. “Ik voelde mij zo sexy en vrouwelijk op die hakken,” vertelt Nele. Bij thuiskomst deelden ze vol enthousiasme hun ervaringen. Beide hadden ze hun passie voor het dansen op (hoge) hakken ontdekt. “In Antwerpen zochten we samen naar high heels lessen, maar tevergeefs,” zucht Nele. “Dan kwamen we op het idee om zelf onze eigen lessen te organiseren. Een gat in de markt, zo blijkt!”

Zo gezegd, zo gedaan: de twee besties gingen hun droom achterna en richtten samen High Heels Antwerp op. Hoewel het geen competitiesport is, is dansen on heels wel heel uitdagend. Elke danser staat in de danszaal om een eigen reden: sommigen om hun moves tot in de puntjes te perfectioneren, anderen om in beweging te blijven of om hun innerlijke goddess naar boven te halen. “Het doel van High Heels Antwerp is om je zelfvertrouwen te boosten, je ongelofelijk vrouwelijk te voelen en ondertussen te sporten zonder dat je het zelf beseft. Eigenlijk zijn we echt gewoon een groep vriendinnen die samen dansen,” vertelt Nele. “We bouwen aan een hechte community waarin we gelijkgestemden samenbrengen.”

“Eigenlijk zijn we echt een groep vriendinnen die samen dansen!” 

Om de leden de kans te geven zichzelf nog meer te ontwikkelen, worden er op het einde van elke les enkele filmpjes opgenomen en doorgestuurd. Op die manier heeft iedereen minstens één filmpje waar ze goed op staan, maar kunnen de dames ook zien welke moves ze nog extra kunnen verbeteren, indien ze dat willen. In de spiegel zie je jezelf heel anders dan hoe je in werkelijkheid danst. “Vaak maken mensen het erger in hun hoofd en als ze het filmpje dan zien, zeggen ze van wauw, dat was eigenlijk echt wel goed” vertelt Nele. 

Hun slogan Unleash your inner goddess verklapt het al. High Heels Antwerp boost je zelfvertrouwen. “Wees gerust, dat vuur is bij iedereen aanwezig,” duidt Leen. “Wij geven dat extra duwtje dat nodig is om het naar buiten te brengen. Het gaat niet over people pleasen of mannen opwinden. Dat momentje in de week is volledig voor jezelf. Vrouwen die na de les zeggen dat ze zich nog eens op en top vrouwelijk hebben gevoeld, daar doen we het voor.”

Dus heb je zin om je eens goed te amuseren en tegelijkertijd al jouw spieren – inclusief de lachspieren – te trainen? Wacht dan niet langer en boek nu je dansles, workshop, teambuilding of vrijgezellenfeest bij deze twee toppers en voel je als herboren!

Website: www.highheelsantwerp.be 
Instagram: @highheelsantwerp
YouTube: High Heels Antwerp
Mail: highheelsantwerp@gmail.com


COMMENTS ARE OFF THIS POST