Lunsjes

Zin om op één avond allemaal nieuwe smaken te ontdekken? Dan ben je hier aan het juiste adres. De combinatie van Likun haar gouden handen en de smaakvolle touch van Patrick, zorgen ervoor dat je unieke Aziatische gerechten met een Europese twist krijgt voorgeschoteld. Het warme onthaal van Nick zorgt bovendien voor het gevoel dat je gaat eten bij vrienden. Genieten van begin tot einde!

Patrick, de baas in de keuken, heeft zijn passie en interesse voor koken ontwikkeld toen hij van zijn 13de tot zijn 21stemeewerkte in het atelier van zijn grootvader die een bekende patisserie in Brussel was. Daar leerde hij werken met kwalitatieve en verse ingrediënten, waardoor zijn smaakpapillen tot in de puntjes zijn ontwikkeld. Naast werken in het atelier van zijn opa kon je hem toen ook al terugvinden in de keuken tijdens het bereiden van uitgebreide kerstdiners of een wedstrijdje om-ter-lekkerste-lasagne maken met zijn eigen vader. 

“Als ik 50 ben, starten we samen een restaurant.”

Lunsjes is ontstaan door de grote droom van Patrick: “Als ik 50 ben, starten we samen een restaurant.” De drie zaken die centraal moesten staan in het restaurant zijn: huiselijk, verrassend en vernieuwend. Likun haar gouden handen en oog voor detail vormen de perfecte aanvulling  om zijn droom te verwezenlijken. Met slechts één poging weet ze iedereen keer op keer te verbazen en te verrassen met een smaakbom. 

Naast de keuken is ook de bediening in een restaurant heel belangrijk. De keuze om de zaal in de handen van Nick over te laten was dan ook snel gemaakt, want deze gepassioneerde gastheer kan perfect inschatten wat de mensen willen en bezorgt ieder van hen een huiselijk gevoel. Zo komt hij bij elk tafeltje telkens een babbeltje doen om zijn klanten beter te leren kennen. En kom je twee weken later nog eens terug, dan weet hij nog perfect waar je hebt gezeten, wie je bent en soms zelfs wat je hebt gegeten!

Simpel op het eerste zicht, maar totaal niet wat je verwacht als je het proeft!

“Onze klanten omschrijven onze gerechten als simpel op het eerste gezicht, maar totaal niet wat je verwacht als je het proeft,” vertelt Patrick. Doordat ze de traditionele gerechten combineren met de Aziatische keuken, zijn het stuk voor stuk gerechten die je nergens anders kan proeven. De curry bestaat uit maar liefst 13 kruiden of een tataki die vervolgens gemarineerd wordt, afgewerkt met een zurige saus.

Overvalt keuzestress jou ook bij het zien van alle lekkere gerechten op een menukaart? Wel, dat is bij Lunsjes volledig verleden tijd, want hier hebben ze een vast seizoensgebonden menu dat van dag tot dag kan verschillen. Op die manier zal je ingrediënten proeven die je anders nooit zou bestellen. “Ik vind het altijd leuk als ik mensen iets nieuws heb laten eten,” vertelt Patrick. “Hoeveel mensen er zijn die hier naartoe komen en zeggen dat ze geen mosselen eten, maar later op de avond vertrekken en zeggen dat ze door ons mosselen hebben leren eten, is ongelofelijk!” glimlacht de chef trots. 

Waar de chefs hun inspiratie halen? Dat is in China zelf en in kookboeken. Patrick leest al heel zijn leven kookboeken, terwijl Likun vooral online veel gerechten bestudeert. Daarnaast reizen ze ook om te kunnen eten. Elk jaar gaan ze naar China om een van de acht Chinese keukens te proeven. Daar nemen ze dan enkele ideeën mee die Likun hier uitprobeert en waar Patrick zijn eigen Europese finishing touch aan geeft. 

“We koken en runnen dit restaurant vanuit ons hart om iedereen een ervaring mee te geven.”

Kortom, bij Lunsjes kan je heel de avond heerlijk genieten van culinaire gerechten tegen zeer democratische prijzen. De prijzen zijn democratisch gezet, zodat iedereen zich hier kan laten verwennen zonder zich zorgen te moeten maken over de rekening. Dit zorgt ook voor een leuke mix van mensen, wat bijdraagt aan de sfeer. Bovendien kunnen ze op die manier keer op keer iedereen nieuwe gerechten laten proeven en hun passie uitoefenen. “We koken en runnen dit restaurant vanuit ons hart om iedereen een ervaring mee te geven,” sluiten ze af.

Zoals op de muur van het restaurant staat: “You don’t need a silver spoon to eat good food!” Reserveer nu jouw tafeltje en geniet van smaakvolle Aziatische gerechten met een Europese twist!

Lunsjes
Kasteelpleinstraat 71, 2000 Antwerpen
Website: www.lunsjes.be
Facebook: Lunsjes
Instagram: Lunsjes


COMMENTS ARE OFF THIS POST