READING

Sneakers and paws

Sneakers and paws

Heb jij een huisdier waar je ongelofelijk veel van houdt en heel graag verwent door er voortdurend de nieuwste accessoires voor te kopen? Dan kan Sneakers and Paws niet ontbreken op jouw volgend shopping tripje. Of het nu gewoon een sjaaltje is dat je zoekt of wil je toch iets specifiek voor een speciale gelegenheid zoals een trouw, zwangerschapsaankondiging, verjaardag of kerstfeest, dan is er bij Sneakers and Paws voor ieders wat wils!

“Moesten de mensen een hart zoals dieren hebben, dan zou de wereld veel mooier zijn!”

Als klein meisje was Cindy altijd al fan van dieren. “Moesten de mensen een hart zoals dieren hebben, dan zou de wereld veel mooier zijn!” zegt Cindy. Hoewel ze altijd droomde om haar eigen hond te hebben, kreeg ze er nooit een van haar ouders. Toen ze plotseling oog in oog stond met een schattige, witte labrador genaamd Massimo, smolt ze helemaal en besloot ze hem te adopteren. Op dertienjarige leeftijd moest Cindy haar hondje afgeven. Het was een vreselijk verdriet, maar Massimo liet wel iets heel moois na. Dankzij de onderstaande foto van haar en Massimo werd ze geïnspireerd om haar blog Sneakers and Paws te starten.

Zo’n jaartje later kwam Pixie-Mila in haar leven, de Zwitserse Herder van Cindy en ondertussen boegbeeld van Sneakers and Paws. Om haar geliefde viervoeter  te verwennen, zocht ze op verschillende websites en in verschillende winkels voortdurend naar accessoires zoals sjaaltjes en strikjes. Omdat het toch niet gemakkelijk was om te vinden wat ze zocht, bestelde ze de meeste accessoires voor haar hondje in Duitsland. Toch vroeg Cindy zich af of ze zelf niet meer dingen kon maken voor Pixie-Mila. “Zo gezegd zo gedaan haalde ik de naaimachine van mijn grootmoeder van de zolder,” vertelt Cindy. Nadat Cindy verschillende workshops volgde en enkele leveranciers contacteerde om de juiste stoffen te kiezen, kon ze eindelijk beginnen met het echte werk, namelijk haar eigen sjaaltjes en bandana’s maken. 

Zo fier als een gieter postte ze haar eerste creaties op haar eigen sociale media profiel en haar blog. “Ik kreeg plotseling allemaal berichtjes met de vraag of ik dat ook voor hun hond of kat kon maken. In plaats van een blog werd Sneakers and Paws al heel snel een webshop met zelfgemaakt bandana’s en sjaaltjes. 

Cindy besloot parttime te werken en combineerde Sneakers and Paws samen met haar social media marketing bedrijf Clouds of Mila. Een jaar later werd ook dat onmogelijk om nog te combineren met haar vaste job, waardoor ze in februari 2020 besloot om haar uit de hand gelopen hobby een kans te geven en voltijds voor Sneakers and Paws te gaan, in combinatie met die tweede passie… social media. 

Het doel van Sneakers and Paws is om zowel de dieren als de baasjes gelukkig te maken. De totale beleving staat voor Cindy centraal; dat de baasjes gelukkig worden van hun geliefde viervoeter met een prachtig sjaaltje te zien rondhuppelen of een bijhorend warm dekentje te hebben om hen  warm te houden in de winter. Om alles compleet te maken, werd het assortiment onlangs ook uitgebreid naar fotoshoots (Pawty Shoots) met je eigen (huis)dieren. 

Sneakers and Paws blijft maar groeien. Daardoor zijn er vanaf volgend jaar enkele grote projecten in het vizier. Zo zullen er vanaf volgend jaar 4 collecties worden gelanceerd. Daarnaast zal er ook een aanpassing zijn in de gebruikte stoffen. Dankzij de grote groei, slaagde Cindy er afgelopen jaar  in om samen te gaan werken met een lokale groothandelaar die exclusieve stoffen aanbiedt. De kans dat je binnenkort een ander hondje op straat ziet lopen met dezelfde print is dus veel kleiner geworden.

De kerstspecial die twee weken geleden online kwam, is alvast een sneak peek van de nieuwe richting die Sneakers and Paws zal opgaan. Een van die sjaaltjes werd door Cindy zelf ontworpen. Als je goed kijkt, zie je dat het hertje een bandana draagt met het Sneakers and Paws logo. De rode en zwarte kleuren daarentegen staan niet alleen in het teken van het logo, maar zijn ook nog eens volledig in het kerstthema! Ideaal om jouw geliefde viervoeter dus totally kerstproof te maken!

Over speciale gelegenheden gesproken, wist je dat de sjaaltjes ook op maat besteld kunnen worden? “Onlangs belde een klant mij dat ze opnieuw zwanger was. Om dit aan te kondigen hebben we een sjaaltje gemaakt voor de hond,” vertelt Cindy. “Ik heb zelfs ook klanten die mij bellen om hun vriendin ten huwelijk te vragen en dan een sjaaltje te maken voor de hond of kat!” vult ze aan.

Je hoort het, er is voor ieder baasje en viervoeter wat wils. Neem dus zeker snel een kijkje op de website en laat jouw viervoeter stralen in een Sneakers and Paws sjaaltje!

Sneakers and Paws
Website: www.sneakersandpaws.be
Facebook: Sneakers and Paws
Instagram: @sneakersandpaws


COMMENTS ARE OFF THIS POST