READING

Lingerie in a box

Lingerie in a box

“Hoeveel bh’s heeft de gemiddelde vrouw?” vroeg Erik Van Looy in De Slimste Mens ter Wereld?  7. Omdat we steevast voor die ene bh kiezen die het beste zit, dragen we regelmatig dezelfde. Maar wat is nu het geheim achter een perfect zittende bh? Daar is helaas geen pasklaar antwoord op maar dankzij Inge, het kloppend hart van Lingerie in a Box, vind je dé  bh die jou op het lijf geschreven is. Van cup A tot N: je vindt ze hier in alle kleuren, pasvormen, maten en prijzen!

Toen Inge in Parijs studeerde, bracht haar moeder haar geregeld een bezoekje om samen naar lingeriebeurzen te gaan. Daar raakte ze gepassioneerd door het technische aspect van een bh. Enkele jaren later, vertaalde deze passie voor lingerie zich  in job als agente bij Warners, Calvin Klein en Lejaby, waardoor ze regelmatig een bezoekje bracht aan ateliers waar bh’s worden geassembleerd. “Ik zag toen dat er drie machines nodig waren om één bh te maken en dat het allemaal millimeterwerk is,” legt Inge  uit. Bij het maken van een bh komt heel wat precisiewerk kijken, waardoor elke bh anders is en anders zit.  Slechts één millimeter verschil zorgt al voor een ander model, waardoor je bij één merk niet altijd dezelfde maat kan kopen.

In het begin verkochten ze de lingeriesetjes in hotels, twee jaar later huurden ze een opslagplaats en één jaar nadien openden ze hun eerste winkel. Doordat ze op verschillende locaties aanwezig waren, moesten ze hun lingerie telkens letterlijk in dozen verhuizen van de hotels naar de opslagplaats naar de winkel en terug. Daarom besloten ze hun professioneel kindje de naam “Lingerie in a Box te geven”. Toen Lingerie in a Box uiteindelijk een groot succes werd, besloten ze voltijds voor de winkel te gaan en één jaar later, ook een tweede winkel te openen die naast het verkopen van lingerie, ook een herstelservice aanbied. 

“Als de mensen naar buiten wandelen, dan hebben ze ook echt het gevoel dat ze op bezoek zijn geweest bij de familie.”

Wat de zaak van Inge en Patrick zo uniek maakt is dat zij geen vitrine hebben en de huiselijke voorgevel hebben behouden. “Als je voorbij onze winkel stapt, lijkt het een gewoon rijhuis,” zegt Inge. Het huiselijke aspect is dan ook wat ze willen uitstralen. “Naast de kennis en expertise die mijn mama de afgelopen 20 jaar heeft opgedaan, is ze ook nog eens zo’n lieve persoon die altijd voor iedereen goed wil doen. Als de mensen naar buiten wandelen, dan hebben ze ook echt het gevoel dat ze op bezoek zijn geweest bij de familie,” glimlacht Kimia, de dochter van Inge. 

Begin 2020 besloten Inge en Patrick om de naam Lingerie in a Box een extra betekenis te geven. Naast de fysieke winkel kan je nu, aan de hand van enkele vragen over het budget, de pasvormen, jouw stijl– en kleurvoorkeuren enz., ook online shoppen. Op basis van jouw vragenlijst stelt Inge dan een volledige lingeriebox samen met verschillende exemplaren en vervolgens brengt Patrick de box tot aan jouw voordeur. Je krijgt dan één dag de tijd om de setjes uit de box te testen en te passen en de volgende dag komt Patrick de box met die stuks die je niet wilt houden terughalen. 

“Een klant van ons belde mij onlangs op nadat ze een doos van mij had gekregen. Ze vertelde mij dat ze die avond een heel belangrijke deadline moest halen, maar ook uitkeek om de box te testen. Omdat zeniet meer kon weerstaan aan de box, heeft ze tijdens haar pauze echt even me-time genomen en alle lingerie die wij voor haar hadden samengesteld gepast,” glundert Inge. Naast het feit dat je dankzij de boxen veel tijd uitspaart en tegelijkertijd toch ook de expertise , bezorgd zo een box  jouw ook exemplaren die je van uit jezelf waarschijnlijk nooit had gepast of gekocht. “Ik vind het altijd leuk om enkele exemplaren toe te voegen aan de box die ze normaal nooit zelf zouden kiezen,” legt ze uit. “Vooral hun berichtjes of telefoontjes achteraf, waarin ze mij bedanken om hen eens iets anders te geven, vind ik echt geweldig!” voegt Inge nog toe.

“De prijs van een bh geeft niet altijd de kwaliteit weer.”

Een sexy lingerie setje geeft ons een ongelofelijk vrouwelijk gevoel, maar daarnaast zijn ook de pasvormen belangrijk. “Lingerie dient ter ondersteuning van de fashion van de kleren boven,” legt Inge uit. “Als je een zijden kleedje draagt, past een kante bh hier bijvoorbeeld niet onder. Anderzijds is een bh waar jouw borsten half uitpuilen misschien super sexy, maar geeft het onder jouw kleren bobbeltjes, waardoor het niet mooi oogt,” vult ze aan. Daarom was de kwaliteit van de bh ook één van de belangrijkste zaken voor Inge en Patrick. “Een bh is zo belangrijk, dat wij alleen maar kwaliteit willen aanbieden. De prijs van een bh geeft niet altijd de kwaliteit weer,” legt Inge uit. “Wij verkopen even kwaliteitsvolle bh’s aan €29,95 als aan €90. Het enige verschil met de bh’s die iets duurder zijn, is dat de goedkope varianten iets minder langer meegaan,” vult ze aan.

Dankzij Inges vele jaren ervaring in de lingeriewereld weet ze dan ook als geen ander welke pasvorm past bij een bepaald type persoon of speciale gelegenheid. 

Ook voor jouw gezondheid, is het heel belangrijk om een goede bh te kopen die voldoende ondersteuning biedt. “Bh’s zijn zoals schoenen. Iedereen heeft een goed paar nodig om later geen last te hebben,” besluit Inge . Enkele belangrijke tips van Lingerie in a Box zijn dan ook de volgende: 

  1. Zorg dat de omtrek niet te los is, want anders zakken de borsten naar beneden.
  2. Zorg er voor dat je borsten voldoende worden ondersteund. Als je borsten lager dan het midden van je bovenarm hangen, zullen jouw weefsels kapot gaan en zal je ouder tonen. 
  3. De beugel moet comfortabel zitten, maar mag je niet voelen . Daarom is het belangrijk om een beugel te nemen die groot genoeg is. Idealiter komt die vlak boven de ribben te zitten. Indien de beugel van je bh te klein is, kan je op langere termijn (heel pijnlijke) knobbels veroorzaken op je borstweefsel.

Best friends are like a great bra: supportive & always there to lift you up! Scoor nu je nieuwe best friend in de winkel of op de webshop van Lingerie in a Box.

Lingerie in a Box
Veltwijcklaan 85, 2180 Ekeren, Antwerpen
Website: www.lingerieinabox.be
Facebook: Lingerie in a box
Instagram: @lingerie_in_a_box


COMMENTS ARE OFF THIS POST