READING

Toutenfleurs

Toutenfleurs

Bloemen. Ze zijn er in alle kleuren en  maten en toch heb je niets meer nodig dan een mooi boeketje om je interieur een extra dimensie te geven of een glimlach op iemands gezicht te toveren. 

Toen ik 8 was, zei ik tegen de verkoopster in de bloemenwinkel: “Ik ben al acht. Wanneer mag ik stage komen  lopen?”

Van kinds af aan was Davina altijd bezig met bloemen. Terwijl haar zus in het weekend een cadeautje mocht uitkiezen in de speelgoedwinkel, wilde Davina liever naar de bloemenwinkel gaan om er een boeketje uit te kiezen. “Tegenover de winkel van mijn mama’s winkel was er een prachtige bloemenwinkel. Toen ik acht was, zei ik tegen de verkoopster: “Ik ben al acht. Wanneer mag ik stage komen  lopen?” vertelt Davina. Maar ook in de zomer was de bloemenkoningin niet van haar bloemen weg te houden. “Ik werd instant gelukkig door gewoon naar de prachtige bloemen in mijn tuin te kijken,” zegt ze.  Wanneer de lavendelplanten in haar tuin nog maar net volbloeid waren, nam ze haar gereedschap al om er een mooi boeketje van te maken en voor enkele euro’s te verkopen aan de buren. 

Terwijl haar medestudenten in het middelbaar uitgingen, verdiepte Davina zich in de bloemenwereld. Toen ze voor het vak Frans uiteindelijk een fictief bedrijf mochten opstarten, was het voor Davina duidelijk dat ze iets met bloemen zou doen. Daarom koos ze voor de naam Toutenfleurs. Het concept was hetzelfde als nu: alles in bloemen en dat in een heel brede context. Davina maakte met Toutenfleurs van elke voorwerp een decoratiestuk. Zo werd een fiets een bloemenfiets en een muur een decoratiemuur.

Omdat het in het middelbaar volgens Davina raar was om zo gepassioneerd te zijn door bloemen, besloot ze een ander Instagramaccount aan te maken om haar bloemencreaties met de wereld te delen. “Ik kreeg toen berichtjes van mensen die vroegen of ze mijn boeketjes konden kopen!” vertelt Davina. En zo ging de bal aan het rollen. Een aantal klanten legt er ook de nodige kilometers voor af om hun boeketje bij Toutenfleurs op te halen. Zo kwam de toenmalige vriend van Freya Poppe helemaal uit West-Vlaanderen om het onderstaande boeketje te kopen.

“Ik vind het belangrijk om een bloem te laten zijn wie ze is. Met andere woorden zal ik haar kronkelingen en imperfecties laten zijn, omdat ik vind dat het ook z’n charmes heeft en het boeket net unieker maakt.”

Toen haar uit de hand gelopen hobby plotseling serieuzer werd, besloot Davina om een opleiding te volgen om meer technieken te leren. Ze vond het belangrijk om als fleuriste op een trouw bijvoorbeeld de juiste technieken onder de knie te hebben en niet meer alles op gevoel te doen. Toch heeft ze haar stijl altijd behouden en heeft ze vooral haar technieken geperfectioneerd. De stijl van Toutenfleurs kan voornamelijk beschreven worden als Engelse en Japanse bloemschikkunst. Het grote verschil met de traditionele bloemwerken in bloemenwinkels is dat de Belgische bloemschikkunst voornamelijk rond en compact is, terwijl Toutenfleurs af en toe bloemen laat uitschieten. “Ik vind het belangrijk om een bloem te laten zijn wie ze is. Met andere woorden zal ik haar kronkelingen en imperfecties laten zijn, omdat ik vind dat het ook z’n charmes heeft en het boeket net unieker maakt.”, legt Davina uit. 

Naast de stijl verschilt Toutenfleurs ook qua versheid van de bloemen in vergelijking met grote bloemenwinkels. Terwijl de bloemen bij de meeste grote bloemenwinkels één à twee keer per week worden geleverd, gaat Davina dagelijks de bloemen halen, waardoor je bloemenboeket maximum één dag geleden werd geplukt. Hierdoor blijven de meeste boekets tot wel 14 dagen goed! 

Daarnaast is Toutenfleurs ook heel vernieuwend. Zo kunnen de mensen – zoals  jij en ik – die gelukkig worden van bloemen, maar te weinig tijd hebben om ze echt te onderhouden, dankzij Toutenfleurs een roos kopen die minimum twee jaar goed blijft zonder dat je ze moet onderhouden. Say whaaat? De Eternity rose, wordt volgens een bepaald proces gevroren, waardoor ze haar kleur en haar vorm behoudt en minstens twee jaar goed blijft. Het enige dat je moet doen, is ze uit de zon houden. Heb je geen tijd om de bloemen te komen halen? Ook daar heeft Davina een oplossing voor gevonden. Dankzij de bloemenboxen kunnen ze met de post verstuurd worden, zonder dat ze beschadigd worden!

Voor  zij die wel wat meer tijd hebben en die graag hun bloemen langer goed houden heeft Davina de volgende tip: hou je bloemen op een koele plek en knip de stengels schuin. Op die manier kunnen de bloemen meer water opnemen en kunnen ze dus langer goed blijven. Haal vervolgens het papier van het boeket en steek ze in een vaas met lauw water. Om te vermijden dat er bacteriën en schimmels in het water komen, kan je best om de twee dagen het water verversen. 

It’s on, time to make the magic happen! Koop nu jouw boeketje bij Toutenfleurs en maak je interieur nog gezelliger of tover een glimlach op iemands gezicht! 

Toutenfleurs
Website: https://www.toutenfleurs.store
Instagram: @toutenfleurs
Facebook: Toutenfleurs
YouTube: Toutenfleurs


COMMENTS ARE OFF THIS POST