Karolien Beyens

Een heerlijk stukje taart en een lekker kopje thee of koffie; wat heeft een mens meer nodig om het gezellig te maken? Karolien tovert voor elke gelegenheid, groot of klein, een glimlach op je gezicht met haar heerlijke desserts.  

“Ik had geen fancy keuken, maar gewoon een vuurtje en een combi-oven.”

Karolien heeft van kinds af aan een grote passie voor koken. “Als kind was ik altijd al in de keuken aanwezig om mee in de kookpotten te roeren,” vertelt Karolien. “Met mijn eerste kinderkookboek dat ik kreeg voor mijn verjaardag, maakte ik broodpudding en ik vond het altijd leuk om een 3-gangen maaltijd te maken voor mijn familie,” lacht ze. 

Als studente werkte ze later als afwasser, maar mocht al snel ook meehelpen in de zaal en de keuken.  Daar is ze blijven werken tot ze op haar 30ste verjaardag resoluut besloot om een diploma in de biologie te halen. Als echte studente ging Karolien ook op kot in Antwerpen, waar ze zich dankzij het Antwerpse FLAVR concept kon uitleven in de keuken. De porties die overbleven werden verkocht. . “Ik had geen fancy keuken, maar gewoon een vuurtje en een combi-oven waar ik dan voornamelijk de toen enorm populaire low-carbs gerechten in kookte. Ook mijn ‘Tippleburger’, een zelfgebakken broodje met pulled pork gemarineerd in Ginger Tipple, verkocht supergoed” legt Karolien uit. Hoewel de klanten voor  voornamelijk één hoofdgerecht kwamen,  kon Karolien  het toen al niet laten om  hen in de watten te leggen door er een heerlijk dessertje aan toe te voegen. 

“Mijn eerste cateringopdracht zal ik nooit vergeten.”

Doordat haar creaties – zoals de pulled pork burger – enorm in de smaak vielen, besloot Karolien om twee jaar geleden haar eigen cateringbedrijf op te starten. “Mijn eerste cateringopdracht zal ik nooit vergeten,” vertelt Karolien. “Oorspronkelijk waren er 800 genodigden. Ik dacht toen al, oké da’s pittig, maar wel goede reclame. Een week later mailde de verantwoordelijke mij dat de inschrijvingen een heel groot succes waren geworden en dat het aantal gasten was verdubbeld!” Wanneer Karolien haar woord geeft, komt ze er ook niet meer op terug en haar dessertenbuffet voor 1600 gasten was dan ook een succes van formaat!

Omdat corona wat roet in het eten gooide voor de cateringopdrachten, is Karolien zich gaan focussen op verjaardagstaarten en desserts. “Want verjaren doe je toch en zeker nu wil ik er voor iedereen iets uniek van maken!” zegt Karolien.

Wat het concept van Karolien zo uniek maakt?  Zij maakt er haar missie van om al je zintuigen te prikkelen. Zo zijn haar desserts niet alleen even lekker als ze eruitzien, maar ook nog  superorigineel! De kans dat je de afwerking al ergens anders hebt gezien, is dan ook heel klein. Door haar persoonlijke aanpak, luistert ze steeds naar jouw noden en zorgt ze ervoor dat jij je eigen touch kan geven aan de desserts. Iedere taart is uniek en alle desserts zijn personaliseerbaar.  

Naast de kookworkshops heeft Karolien sinds enkele weken een gloednieuwe webshop waar je taarten kan bestellen. Naar aanleiding van Valentijn bedacht ze ook een box vol lekkere zoetigheden om te delen met jouw knuffelcontact of voor jou alleen.

Begin jij ook spontaan te watertanden bij elke beschrijving die op de webshop staat, of bij elke foto die passeert op haar Instagram-account? Weet je met  het grote aanbod niet goed welk dessert je moet kiezen? Absolute aanraders: de cheesecake met passievruchten, chocoladetaart met zoute karamel en aardbeimousse vallen altijd in de smaak vallen!

Cake calories don’t count! Laat dus al je zintuigen genieten van de heerlijke desserts van Karolien en maak elk diner nog een tikkeltje specialer. Bestel nu jouw Valentijnspakket en geniet samen met je knuffelcontact van een romantisch moment. 

Karolien Beyens
Website: https://karolienbeyens.be/webshop/
Camelialei 23, 2170 Merksem
Instagram: @karolienbeyens