READING

Stay Gold by Mme Bovary

Stay Gold by Mme Bovary

Op zoek naar het accessoire om jouw outfit mee te vervolledigen? Of op zoek naar het perfecte cadeau voor jezelf, een vriendin, collega, zus, mama, tante, oma of nicht? Dan hoef je voortaan niet meer langer te zoeken, want bij Stay Gold by mme Bovary vind je iedere twee maanden een nieuwe collectie met meer dan 50 nieuwe items en dit in bijna 90 winkels in Vlaanderen. Say whaaaat?   

Dat Barbara een geboren onderneemster was en iets met juwelen zou doen, was van kinds af aan al duidelijk. Zo ontwierp ze van jongs af aan haar eigen juwelen en had ze haar eigen ‘winkeltje op het strand’ waar ze haar zelfgemaakte schelpen-, watermeloenkettingen en bloemen verkocht. Omdat ze graag iets van haar zelf wilde en niet meer voor iemand anders droom wou werken, besloot Barbara zo’n zeven jaar geleden om zich aan een nieuw avontuur als zelfstandige te wagen. Ze gaf haar toenmalige job op en opende haar eigen pop-up store in Antwerpen, waar ze haar eigen handgemaakte juwelen verkocht, maar ook andere handgemaakte artikels van andere ondernemers zoals kussen, meubels en kleding. 

Haar eigen creaties verkochten als zoete broodjes, waardoor Barbara besloot om volledig voor haar eigen juwellabel, toen mme Bovary genoemd, te gaan. De naam klinkt niet alleen kwalitatief en chique, maar was bovendien ook een verwijzing naar haar karakter waar ze zich niet graag aan afgelijnde regeltjes houdt, maar liever op haar buikgevoel afgaat. Doordat ze een extra dimensie wilde toevoegen aan haar label, koos ze ervoor om de oorspronkelijke naam te veranderen naar Stay Gold by mme Bovary.  Het stukje “Stay Gold” staat voor trouw blijven aan jezelf en niet veranderen om anderen te plezieren. Dit wordt gecombineerd met haar oorspronkelijke roots “mme Bovary’. Verder verwijst “Stay Gold” ook naar de gouden energie en het goud dat gebruikt wordt om de prachtige creaties samen te stellen.

Het basismateriaal waarmee de juwelen worden gemaakt is zilver of stainless steel.  Beiden zijn verguld, blijven lang mooi en zijn anti-allergisch. Daarnaast worden er enkel half-edelstenen gebruikt in de ontwerpen, omdat elke edelsteen zijn eigen unieke energie en uitstraling heeft en klanten vaak intuïtief een steen uitkiezen die goed bij hen past.

“Alles begint in de zetel voor de tv.”

Hoe een collectie tot stand komt? “Alles begint in de zetel voor de tv,” lacht Barbara. Tijdens een ontspannen tv-avond met haar man, neemt ze er ’s avonds ook nog haar laptop bij om te scrollen op de website van haar leverancier. “Terwijl ik scroll, denk ik hmmm daar kan ik wel iets mee, en dan bestel ik het nodige materiaal,” legt ze uit. Nadat de postbode alle spullen levert, zet ze zich aan haar tafel en laat ze haar creativiteit de vrije loop gaan. “Ik ben eigenlijk zoals een schilder. Ik ga aan mijn tafel zitten, ik kijk wat ik allemaal heb en dan begin ik te creëren,” lacht ze. 

“Mijn dag is gemaakt als ik een babbeltje heb kunnen doen met mijn klanten”

Eens de juwelen zijn ontworpen en een eerste prototype is gemaakt, worden ze opnieuw geproduceerd in hun eigen atelier in Antwerpen. Hoewel ze daarna in de 90 verkooppunten worden geleverd en het merk ondertussen ook een webshop heeft, verschilt Stay Gold by mme Bovary op verschillende vlakken met andere labels. Een eerste aspect is de persoonlijke touch van het volledige team. “Voor mij is een klant niet zomaar een klant, maar een persoon die je elke dag dingen kan bijleren,” legt Barbara uit. “Mijn dag is gemaakt als ik een babbeltje heb kunnen doen met mijn klanten en de verkooppunten. Ik vind het geweldig als iemand in één van mijn verkooppunten bij mij een koffie komt drinken en mij bijvoorbeeld tips geeft of mij inspireert om een bepaalde creatie te maken,” vult ze aan. 

De grote must-haves van het moment zijn de hoops en de zodiak kettingen. Hoops zijn ideaal voor mensen met meerdere gaatjes, doordat je hele leuke combinaties kan maken. Deze kleine oorbellen van 12 mm kunnen individueel of in combinatie worden gekocht.  

De zodiak collectie werd volledig in het teken van de sterrenbeelden ontworpen en wordt afgewerkt met Herkimer diamonds. Dit kristal is heel transparant en een beetje diamantachtig doordat het op een fascinerende manier uit de grond kwam. Het kristal zorgt ervoor dat het je positieve energie gaat opblazen, waardoor je nog vrolijker, nog blijer, nog enthousiaster en nog opgewekter zal zijn als je de ketting draagt. Bij elke ketting krijg je bovendien ook nog een bijhorende uitleg over jouw sterrenbeeld. 

Zin om een glimlach op iemands gezicht te toveren of iemand een extra energieboost te bezorgen? Dan hoef je niet meer ver te zoeken. Koop nu een armband, ketting of oorbellen en laat iemand, inclusief jezelf, stralen dankzij deze prachtige creaties!

Stay Gold by Mme Bovary
Lijnwaadmarkt 14, 2000 Antwerpen
Website: https://www.staygold.store
Facebook: Stay Gold Antwerp
Instagram: @staygoldantwerp