Satay

Opzoek naar The place to be voor een unieke en toegankelijke totaalervaring? Dan ben je bij Satay aan het juiste adres. De unieke bereidingen en creaties van chef Christophe zijn er zowel voor jonge als oudere liefhebbers van de Aziatische keuken maar zijn vooral ook een budgetvriendelijke keuze voor iedereen die lekkere en vernieuwde smaken wilt proeven!

Na vijf jaar de opleiding productontwikkeling te hebben gevolgd, besloot Christophe om de wereld te ontdekken. Gepakt en gezakt trok hij anderhalf jaar rond in Zuid-Oost Azië en ontdekte er toen streetfood. “Ik leerde veel backpackers kennen met een hele ander kijk op het leven dan dat ik gewoon was, dit deed me nadenken over wat ik met mijn toekomst wilde doen,” legt Christophe uit. 

Al snel werd duidelijk dat Christophe zijn passie voor eten zou combineren met zijn nieuwe passie voor de Aziatische keuken en om in België zijn eigen restaurant te openen. Aangezien je al doende leert, besloot hij daarom om zoveel mogelijk in de keuken van locale restaurantjes in Thailand en Vietnam te werken om zo ervaring op te doen. In ruil voor eten, een slaapplaats of zelfs voor het gebruik van een brommer. 

Zoals de naam Satay, uitgesproken als Saté, al doet blijken zijn satés de rode draad in deze hotspot. “Je vindt satékraampjes zo goed als overal in de straten van Zuid-Oost Azië. Je kan er alle kanten mee uit en heel creatief mee zijn. Dat is wat me zo aanspreekt aan het concept,” vertelt Christophe. 

Leuk weetje: wist je Christophe de houten tafels, lampen en borden van zijn restaurant zelf heeft ontworpen en in het atelier van een oude klasgenoot die al enkele jaren in Maleisië woonde heeft gemaakt? Daarna heeft hij ze samen met nog andere authentieke decoratieve stukken naar hier laten verschepen. Nadat Satay helemaal op punt stond, is hij met diezelfde oude klasgenoot Banh-Mi opgestart! Hier kan je terecht voor een bahn-mi, beter bekend als een Vietnamese baguette. Een streetfoodgerecht met invloeden van de Franse koloniale periode in Vietnam. 

Na verschillende experimenten met de ingrediënten en de manier van bakken en garen, staat het menu helemaal op punt en worden er 6 uiteenlopende, maar allemaal even lekkere gerechten aangeboden. Toch worden er soms nog nieuwe creaties toegevoegd als suggestie om ook de vaste klanten te blijven verrassen. 

Wat je absoluut moet proberen bij Satay? Volgens Christophe is de kipsaté met pindasaus of de traag gegaarde buikspek een absolute must try! Dus waar wacht je nog op? Bestel nu en ontdek de meesterlijke Aziatische creaties die Christophe voor jou in petto heeft!

Satay
Wijngaardbrug 8, 2000 Antwerpen
Website: https://satay.be/en
Facebook: Satayantwerp
Instagram: Satayantwerp