READING

Luxeparel

Luxeparel

Altijd al gedroomd om te stralen met prachtige Chanel handtas, een fluweelzachte sjaal van Yves Saint Laurent of high heels van Gucci? Dan ben je bij Luxeparel aan het juiste adres! Hoewel Shari nog maar een jaar geleden op Instagram startte met tweedehands designeritems, biedt ze ondertussen ruim meer dan 500 stuks aan waardoor je vast en zeker hier jouw nieuwe aanwist zal scoren.

“Elke keer als ik iets had gekocht, dacht ik al aan mijn volgende verovering.”

Als klein meisje vergezelde Shari haar grootmoeder regelmatig om in tweehands-winkels op zoek te gaan naar nieuwe designerschatten aan straffe prijzen. Vanaf haar 16 ruilde ze fast fashion in voor luxe tweedehands en kocht ze elke keer met haar zakgeld haar volgende designer item. “Elke keer als ik iets had gekocht, dacht ik al aan mijn volgende verovering,” lacht Shari. 

De passie voor de designermerken stopte niet in enkel in de winkel zelf, maar zorgt er ook voor dat Shari regelmatig expo’s en musea bezoekt. Zo bracht ze vorig jaar een bezoekje aan het museum van Gucci. Maar ook tijdens het weekend en in haar vrije tijd houdt de fashionista ervan om de designerwinkels binnen te stappen om de nieuwe collectie te bekijken.

Omdat ze van haar hobby en passie haar beroep wilde maken, besloot Shari vorig jaar vol enthousiasme om haar eigen online business te starten. Ze maakte haar eigen Instagramprofiel aan, nam originele foto’s van 10 leuke items die ze had liggen en klaar was ze voor haar nieuwe avontuur. Het succes van haar Instagramprofiel werd groter en groter waardoor ze haar voltijdse job als loopbaanbegeleidster omruilde en halftijds aan de slag ging. Hierdoor kreeg Shari meer tijd om haar aanbod uit te breiden en ook haar eerste pop-up te openen in juli 2020. 

Na het succes van de eerste pop-up volgde een tweede pop-up. Shari besefte meer en meer dat haar hart hier lag, waardoor ze besloot om volledig voor haar eigen zaak te gaan en begin dit jaar ontslag te nemen. 

Luxeparel is vooral een uniek concept dankzij de persoonlijke aanpak van Shari. Zo gaat ze zelf bij de mensen langs om de items op te halen. Daar beoordeelt ze in welke staat de artikels zich bevinden, want hoewel Luxeparel tweedehands vintage luxe verkoopt, zijn alle artikels in hele goede staat en nauwelijks gedragen, waardoor je meestal echt pareltjes aan een spotprijs kan scoren. Daarna neemt ze de artikels mee naar haar showroom en zet ze online op haar Instagrampagina en haar webshop. Daar kan je als klant kiezen of je het artikel meteen koopt of langsgaat om het artikel te bekijken.

“Eerst en vooral moet je je buikgevoel volgen.”

Naast de persoonlijke aanpak en de kwalitatieve items die Luxeparel heeft, is authenticiteit ook heel belangrijk voor Shari. “Er is heel veel namaak op de markt van designerartikels waardoor het echt belangrijk is om de items die mensen willen verkopen goed te bekijken,” vertelt ze uit. Maar hoe herken je nu zelf of het geen namaakproduct is? “Eerst en vooral moet je je buikgevoel volgen. Als je iets vastneemt en het gevoel hebt dat er iets niet klopt, is het vaak ook zo,” legt Shari uit. “Daarnaast moet je ook kijken naar de afwerking, de stoffen die gebruikt worden, het logo en de metalen. Zo zijn de meeste designerskleren gemaakt van luxueuze materialen zoals zijde of cashmere en worden de logo’s vaak slecht nagemaakt,” vult ze aan. 

Dankzij de foto’s die ze van de handtassen, schoenen of kleren maakt en haar (vaste) klanten duurt het niet lang voordat een artikel verkocht wordt, waardoor je snel moet zijn om jouw designer item te scoren. Wacht dus niet te lang en doe jezelf een plezier door die prachtige handtas die je altijd al wilde hebben de jouwe te maken!

Luxeparel
Mechelsesteenweg 26, 2018 Antwerpen
Website: https://luxeparel.com
Facebook: @Luxeparel
Instagram: @Luxeparel