Superbowl

Geen tijd om gezond en lekker te koken, maar wel goesting om een gezond te eten? Dan is Superbowl de oplossing voor jou. Dankzij het weekmenu dat Laura samenstelt en de verse lokale ingrediënten die ze gebruikt, krijg je je dagelijkse portie groenten binnen en dat zonder dat je zelf achter de kookpotten moet staan. 

Omdat ze, net als haar mama, een passie voor koken bezit, was Laura al van jongs af aan, aan het experimenteren in de keuken.  Als ontspanning keek ze vol passie naar kookprogramma’s, waar ze heel aandachtig oplette en daarna zelf de gerechten uitprobeerde. In het prille begin waren dit vooral simpele gerechten zoals pasta en vegetarische gerechten, maar naarmate ze het leuker begon te vinden en er ook beter in werd, legde ze de lat steeds hoger en probeerde ze steeds nieuwe creaties uit. 

“Ik voelde mij herboren en had zoveel energie!”

In 2013 werd Laura ernstig ziek en had ze een enorm energietekort. Na meerdere tests zonder enig resultaat besloot Laura om haar eetgewoontes te veranderen en zelf te bekijken of er een link met voeding kon zijn. Een week zonder gluten zorgde ervoor dat alle kwaaltjes als sneeuw voor de zon verdwenen en haar energiedip maakte plaats voor een enorme energieboost. “Ik voelde mij herboren en had zoveel energie!” vertelt Laura. “Ik gooide alle glutenproducten weg en besloot om een blog te starten over mijn glutenvrije gerechten,” legt ze uit. 

Het succes van de blog zette Laura aan het denken om een boek te schrijven waar ze al haar topgerechten samen kon bundelen. Vastbesloten ging ze naar verschillende uitgevers, maar uiteindelijk was het met Lannoo dat ze een klik had vanaf het eerste moment, waardoor ze haar buikgevoel volgde en met hen in zee ging. Een klein jaar later, in 2015, bracht ze zo haar eerste boek Gelukkig Glutenvrij uit. “Eigenlijk maak ik heel veel gerechten à l’improviste, waardoor ik speciaal voor mijn boek en blog altijd de hoeveelheden moest schatten en opschrijven,” vertelt Laura. “Het was dan ook een pak van mijn hart als ik daarna de positieve reacties las, dat het hun was gelukt en dat ze het wel echt super lekker vonden,” vult ze aan. Nog geen twee jaar later besloot ze om een boek samen met een vriendin uit te brengen die de medische kant van voeding illustreert in combinatie met heerlijke veganrecepten en weekmenu’s.

Ondertussen begon voeding meer en meer een passie te worden, waardoor Laura, toen leerkracht secundair onderwijs, besloot om deeltijds les te geven en op die manier in bijberoep haar eigen cateringbedrijf Super Bowl te starten. Of je nu een groot of klein evenement hebt, Super Bowl is de perfecte partner om alle gelegenheden tot een goed einde te brengen. Hoewel je mogelijk enorm verrast gaat zijn van de heerlijke creaties, kan je daarnaast op je beide oren slapen dat jouw event in goede (professionele) handen zit! Het eten ziet er niet alleen heerlijk uit, het is ook nog eens vers, lokaal, seizoensgebonden en boordevol groenten.

“Ik vind het altijd superleuk als mensen verbaasd zijn dat de groenten hebben gegeten en mij achteraf een berichtje sturen dat ze het gezond alternatief lekkerder vinden dan de originele variant.”

Naast catering heeft Laura sinds enkele maanden ook haar eigen take-away weekmenu waar ze onder andere lekkere maar ongezondere gerechten in een nieuw gezonder jasje steekt. Zo heeft ze onder andere wekelijks een lasagnevariant op de kaart staan, waarbij de lasagnevellen worden vervangen door pompoenvellen en de bechamelsaus wordt gemaakt op basis van bloemkool. “Als mijn klanten mij een berichtje sturen dat ze de gezonde variant lekkerder vinden dan de originele versie, dan denk ik altijd Yes, mission accomplished!” glimlacht Laura.

Zin om heerlijk en gezond te eten? De lasagne op basis van pompoenvellen of de poké- of smoothiebowls uit te proberen? Bestel dan zeker jouw weekmenu bij Superbowl en geniet heel de week van een gezonde lunch of diner.

Superbowl
Achiel Cleynhenslaan 218, 3140 Keerbergen
Website: https://superbowlcatering.be
Instagram: @superbowlcatering
E-mail: info@superbowlcatering.be
GSM: 0494/61.47.90