Oude Leeuw

Wat is er beter dan op zondag een heerlijke ontbijtmand te laten leveren bij je thuis en er onmiddellijk van te genieten? Dankzij de Oude Leeuw hoef je niet meer buiten bij de bakker aan te schuiven voor je koffiekoeken en pistolets, maar kan je meteen beginnen te smullen.  

Julie en Thomas gingen zeven jaar geleden aan de slag bij de Oude Leeuw als student. Hoewel de zaak regelmatig van eigenaars veranderde, bleven Julie en Thomas er werken als vaste jobstudenten. “Eigenlijk waren we bijna vaste werknemers,” legt Julie uit, “we stonden bijna elke dag in de zaak en hielpen mee waar we konden”.

Nadat de laatste eigenaars samen een kindje verwachtten en daardoor hun zaak verkochten, zagen Julie en Thomas hun kans om van de Oude Leeuw hun droomzaak te maken. Lang hebben ze niet getwijfeld en al snel gingen naar de bank waar ze een lening kregen. Een dag voordat de overheid besloot om de horeca te sluiten om de Coronacrisis het hoofd te bieden werden Julie en Thomas officieel de trotse eigenaars van Oude Leeuw. 

“Ik nam er toen een foto van en postte die op Instagram. Toen kreeg ik tegen alle verwachtingen na nog geen 5 minuutjes de vraag van klanten of ze die ontbijtmanden konden bestellen.”

Dat de horeca moest sluiten was een bittere pil om te slikken, maar toch lieten de twee zich niet ontmoedigen. Hoewel Thomas en Julie qua karakter verschillen, zoals andere broers en zussen, zijn ze op werkvlak hetzelfde waardoor ze er voor de volle 200% gingen. Oorspronkelijk was er niet echt een ontbijtformule bij de Oude Leeuw, maar dankzij een vriend van Thomas is die er onbewust wel gekomen. “Toen de vriendin van een vriend van Thomas jarig was, vroeg hij of we geen ontbijtmand konden maken omdat ze toch nergens naartoe konden,” vertelt Julie. Vastbesloten gingen Julie en Thomas aan de slag om van haar verjaardag een succes te maken en de ontbijtmand tot in de puntjes te versieren. “Ik nam er toen een foto van en postte die op Instagram. Toen kreeg ik tegen alle verwachtingen na nog geen 5 minuutjes de vraag van klanten of ze die ontbijtmanden konden bestellen,” legt Julie uit. De ontbijtmanden verkochten als zoete broodjes, waardoor ze deel zijn geworden van het vaste menu. 

Hoewel de zaak voornamelijk van Julie en Thomas is, worden ze ook regelmatig geholpen door hun ouders, grootouders en vrienden waardoor het een echt familiebedrijf is geworden. Zo springen de ouders en vrienden regelmatig in om de bestellingen te bezorgen en ook tijdens de hele drukke momenten ruilen hun ouders hun lunchpauze soms in om hun kinderen te helpen. Daarnaast beheert Charlotte de vriendin van Thomas de social media en werkt ze mee aan de ontbijtmanden voor grote gelegenheden en ook hun grootouders dragen hun steentje bij door op grootmoeders wijze heerlijke soep te maken boordevol groenten. 

Naast de vitaminerijke soepen, wilden Julie en Thomas als afgestudeerde diëtiste en sportleraar ook nog andere gezondere variaties aanbieden. Daarom besloten ze om ook gezonde pannenkoeken zonder suiker en yoghurt bowls toe te voegen aan de menukaart. Maar ook met de vegetariërs wordt rekening gehouden door heerlijke vegetarische broodjes zoals het broodje veggie en brie royal of in de zomer de vegetarische slaatjes zoals de geitenkaas salade of de salade met parelcouscous met frisse groentjes.

 

Dat ze bij de Oude Leeuw rekening proberen te houden met iedereen tonen ze, naast het feit dat ze ook vegetarische alternatieven aanbieden, ook door de lactosevrije latte die op het menu staat. Maar ook de klanten van de Oude Leeuw spelen een belangrijke rol. Hun mening en feedback wordt door Julie en Thomas ter harte genomen en verwerkt in hun aanbod. “Soms proberen we iets nieuws uit, dan krijgen we een mailtje met feedback en dan proberen we daar rekening mee te houden. Op basis daarvan passen we de gerechten dan een beetje aan,” vertelt Julie. 

Voor degene die goesting hebben in iets lekker zonder naar de calorieën te kijken, is er de BBQ chicken, dat samengesteld is uit BBQ-saus, cheddar, warme kip en Bicky uitjes. Een andere must try is de avocado salade dat heerlijke groentjes, warme kip, avocado, kerstomaten en Parmezaanse kaas bevat. 

Laat je ontbijtmand thuis leveren en geniet van een heerlijk ontbijt samen met je bubbel! Of ga voor een heerlijke lunch. Enjoy! 

Oude Leeuw
Oude Leeuwenrui 27, 2000 Antwerpen
Facebook: @oude leeuw
Instagram: @oudeleeuw_
Website: www.oudeleeuw.be