Eat My Oester

Oesters alleen op vakantie of tijdens een feestdag eten? Dat hoeft dankzij Eat My Oester niet meer, want vanaf nu kan je op eender welk moment genieten van heerlijke oesters. 

“Toen de horeca voor een tweede keer moest sluiten, dacht ik: ‘Als ik het nu niet doe, zal ik het nooit doen.”

Zo’n anderhalf jaar geleden verhuisde de 19-jarige Aldwin naar Antwerpen waar hij oorspronkelijk aan de slag ging als recruiter. Toch bleef het kriebelen om zijn eigen bedrijf te starten. “Toen de horeca voor een tweede keer moest sluiten, dacht ik: ‘Als ik het nu niet doe, zal ik het nooit doen,’” vertelt Aldwin. 

“Als kind was ik altijd al super gefascineerd door oesters.”

“Als kind was ik altijd al super gefascineerd door oesters,” zegt Aldwin. Zo hield hij ervan om oesterboerderijen te bezoeken en steeds meer informatie op te zoeken over oesters. Naast zijn grote interesse in oesters, vindt hij de smaak ook geweldig. Toen hij in Antwerpen kwam wonen, ging hij langs verschillende viswinkels om oesters te kopen, maar bleef hij toch op zijn honger zitten door het beperkte aanbod. Daarom besloot hij om het zelf aan te bieden en op die manier ook de heerlijke smaak van oesters aan de man te brengen. 

Hoewel oesters als een gerecht op zich gegeten worden, kunnen ze ook als hapje of voorgerecht worden geserveerd. Dankzij een bakfiets als kraampje van Eat My Oester kan je zelf in de Kloosterstraat in het weekend één van de 14 verschillende oestervarianten komen ontdekken. De diverse oesters, gaande van de klassiekers tot wereldoesters, hebben elk een verschillende smaak. Sommigen zijn heel zoet, andere zijn zacht en romig of vleziger. “Ik vind het altijd leuk als mensen zeggen dat ze oesters niet lekker vinden en dan bij mij oesters komen proeven en tot hun grote verbazing wel echt genieten van de smaak ervan,” lacht Aldwin.

Daarnaast kan je ook een bijhorende huisgemaakte saus kiezen om je oesters een extra twist te geven. Voor deze sauzen worden verschillende originele ingrediënten gebruikt, waardoor je oester nog beter smaakt. Zo kan je onder andere kiezen voor de huisgemaakte Ponzusaus dat gemaakt is op basis van sojasaus, de verfrissende Drink My (Gin) Tonic op basis van gin en komkommer of de pittige Fly me to Mexico op basis van jalapeños.

Ken je niet veel van oesters, maar wil je er graag eentje proberen? Dan kan je best kiezen voor de Ierse Oester, beter bekend als de Oisri die je met zijn vlezige maar romige smaak zeker zal bekoren. Een andere aanrader is de David Dervé royal. Deze oester wordt gekweekt in de zee en daarna gestoken in de Claire, een zoet meer in Frankrijk. In tegenstelling tot de Oisri heeft deze oester ook een vlezige smaak, maar heeft het ook een rijke zoete noisette touch. 

Wie de oester niet opent, zal de parel nooit vinden. Geniet dus nu van een wandeling in de Kloosterstraat in combinatie van de heerlijke oesters en maak van jouw weekend een extra beleving!

Eat My Oester
Kloosterstraat
Bestel Whatsapp : +32486908422
Instagram: @eatmyoester_antwerp
Website: www.eatmyoester.be