Cookiele

Een chocolate chip cookie met speculaas, pecannoten, Nutella, cornflakes of Oreo? Voor de koekjesliefhebbers onder ons is dit ongetwijfeld de nieuwe place to be!

Oriana en Noa leerden elkaar zo’n twee jaar geleden kennen dankzij hun echtgenoten. Hun doel was om een blij moment te creëren in elk huishouden. In verschillende steden in het buitenland waren ze al winkeltjes tegengekomen die chocolate chip cookies met andere smaken aanboden, maar nog niet in Antwerpen. Daarom besloten ze om ze zelf te maken en aan huis te bezorgen. “Het klinkt raar, maar koekjes verkopen is nog leuker dan koekjes eten,” lacht Oriana. 

“Koekjes verkopen is nog leuker dan koekjes eten!”

Zo gezegd, zo gedaan en ze aan de slag. Ze bedachten samen de smaken, experimenteerden met de ingrediënten en schaafden zo de smaak een beetje bij. Hoewel de smaak echt al goed was, wilden de twee vriendinnen de koekjes krokanter en zachter van smaak maken, waardoor ze de hulp van een patisseriechef, die jarenlang in de culinaire wereld had gewerkt, inriepen. Met haar advies sloegen ze er in om het ideale deeg te creëren, waardoor de koekjes naar en hoger niveau werden getild.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om stilletjes aan te groeien, maar toen de keuken van Noa een echte fabriek was geworden en het aantal bestellingen van vijf doosjes per dag toenam tot meer dan 30 doosjes, beseften ze dat ze op zoek moesten naar een grotere keuken. Na enkele weken zoeken vonden ze het ideale pand in de Kloosterstraat. Hoewel ze voornamelijk op bestelling werken, kan je in de winkel ook à la carte de elf verschillende koekjes kopen. Deze heerlijke koekjes worden à la minute gebakken, waardoor ze niet alleen heerlijk krokant, maar ook warm zijn. 

Naast zijn eigen naam en smaak, heeft elk koekje dankzij Oriana ook zijn eigen verhaal en doel. Zo is de Lalaland, de chocolat chip cookie met M&M’s, het koekje dat in een wereld vol hoop en dromen leeft en je zal helpen om al je cookiedromen te laten uitkomen wanneer je er een hap van neemt.

“Als je nog maar één bite van dit koekje neemt, wil je echt met een dekentje en een chai latté in de zetel gaan liggen en een film kijken.”

De must try’s? Volgens Oriana moet je absoluut de Oxford Lord proeven! De Oxford Lord is gemaakt op basis van het klassieke koekjesdeeg, wortels, walnoten, kaneel en frosting! “Als je nog maar één bite van dit koekje neemt, wil je echt met een dekentje en een chai latté in de zetel gaan liggen en een film kijken,” lacht Oriana. Hoewel de Honolulu nog maar recent werd toegevoegd aan de menu, is ook dit een echte topper! Dit koekje bestaat uit het traditionele chocolate chip koekjesdeeg, maar wordt afgewerkt met melk en chocopops. Een heerlijk koekje dat ook als ontbijt kan dienen.

Ze allemaal op één dag proeven kan mogelijk een beetje te veel van het goede zijn, waardoor je ook een doosje kan kopen en ze langer kan bijhouden! Yes, inderdaad, de koekjes kunnen in het doosje 3-4 dagen bewaard worden en in de diepvries zelfs een maand! Bij de bestelling wordt bovendien ook een instructiekaartje toegevoegd, zodat je de koekjes kan opwarmen zonder ze te laten aanbranden en daarna heerlijk kan genieten! OMG, sounds great right? 

It’s Sunday! Verwen jezelf en trakteer jezelf op een heerlijk doosje Cookiele koekjes. Enjoy!

Cookiele
Kloosterstraat 175, 2000 Antwerpen
Website: www.cookiele.com
Instagram: @cookiele.antwerp
Facebook: @cookiele.antwerp