READING

Dates & more

Dates & more

De quote “Life is like a box of chocolate, you never know what you’re going to get” kan je bij Dates & More wel heel serieus nemen. De heerlijke Medijou dadels omhuld met chocolade en gevuld met unieke vullingen zoals stroopwafel, marsepein en manonvulling, zien er niet alleen uit als echte pralines, maar proeven ook zo! 

Zo’n twee jaar geleden maakte Fauzia voor het eerst een gevulde dadel omhuld door chocolade. Haar familieleden en vrienden waren zo in de wolken, dat ze stilletjes droomde om haar eigen zaak te beginnen met gevulde dadels. Dankzij de vele complimenten die ze bleef krijgen en de extra tijd die ze dankzij Corona kreeg, begon ze veel te experimenteren om haar smaken meer op punt te krijgen en uiteindelijk vollenbak voor haar droom te gaan. 

Naast haar fulltime job als praktijklector maatschappelijk werk en diversiteitsambtenaar, brengt Fauzia haar tijd na haar uren door in de keuken samen met haar man om de dadels op ambachtelijke wijze klaar te maken. Nadat ze de kindjes om 19u in bed stoppen, begint haar man de dadels te ontpitten en maakt Fauzia de vulling. Hierna vullen ze samen de verschillende dadels en werkt Fauzia ze af door ze te omhullen in heerlijke chocolade en als finishing touch te versieren. Alle dadels worden met veel zorg voorbereid en met liefde afgewerkt, waardoor ze soms tot in de late uurtjes doorwerken om alle bestellingen af te krijgen.

“Voor ons komt de smaak op de eerste plaats!” 

Hoewel gevulde dadels geen nieuw concept zijn, zijn de smaken van Fauzi’s vullingen wel echt heel uniek en origineel. “Voor ons komt de smaak op de eerste plaats,” vertelt Fauzia. Zo maakt ze dadels met speculaas en rode bessen, zodat de zoete en de zure smaken elkaar in balans brengen. Daarnaast werkt ze met verse dadels en kwaliteitsvolle chocolade waardoor een dun laagje chocolade net voldoende is om de chocoladesmaak te proeven, zonder dat te zoet te zijn. 

Je kan de dadels zowel omhuld door chocolade als naturel bestellen. Net zoals de chocolade dadels, zijn de naturelle dadels ook gevuld met een heerlijke vulling, maar worden ze gewoon niet omhuld door chocolade. Bovendien zijn er ook andere smaken beschikbaar. “Omdat gevulde dadels relatief onbekend zijn in België en ik best veel verschillende smaken aanbied, weten de mensen niet goed welke smaken ze moeten proeven,” vertelt Fauzia. Daarom ontwierp ze verschillende boxen, waaronder de sweet box, de sweetsbox deluxe en de naturelbox. 

De dadels proeven als pralines, maar hebben de textuur van een dadel, waardoor ze ook het ideale alternatief zijn voor heerlijke pralines. Zo kan je ondere andere de Mokkadadel die gevuld is met een heerlijke mousse serveren bij de koffie. Maar ook de Manonpraline of stroopwafeldadel zijn de perfecte keuze om je smaakpapillen te verwennen. 

Naast het feit dat de dadel als praline kan worden geserveerd, is het ook het perfecte tussendoortje of ontbijt. De breakfast dadel is bijvoorbeeld gevuld met muesli, noten, rode vruchten en granola en wordt het omhuld door yoghurt. Verder is Fauzia ook aan het experimenteren met lightversies van haar dadels waarbij ze gebruik maakt van suikervrije marsepein of notenspreads, om zo ook een gezondere keuze aan te bieden. 

Who needs regular dates when you can have dates and more? Bestel nu jouw doosje en geniet ervan!

Dates & More
GSM: +32483704226
E-mail: Datesandmore_BE@outlook.com
Bestellingen: bestelformulier
Instagram: @datesandmore_be