John June

Van een heerlijke cocktail genieten zonder ook maar één ingredient te moeten aanschaffen? Of zonder enige kennis toch cocktails op tafel zetten alsof ze door een barman werden gemaakt? Yes, yes, dubbel check! 


“Veel knowhow die ik vandaag heb, heb ik geleerd bij deze twee meesterchefs.”


Altijd al gefascineerd door wijn, apperitieven, degustieven en cocktails volgde Hannes een opleiding als sommelier. Op die manier leerde hij de kneepjes van het vak en werd hij somelier en barman. Zowel Peter Goossens als Hertog Jan zagen het talent van deze sommelier waardoor hij eerst in het Hof van Cleve bij Peter Goossens aan de slag ging en later bij Hertog Jan. “Veel knowhow die ik vandaag heb, heb ik geleerd bij deze twee meesterchefs,” legt Hannes uit.


Ondertussen zat de sommelier en barman niet stil, want naast zijn full-time job nam hij ook deel aan verschillende cocktailwedstrijden. Daarnaast vond hij het ook belangrijk om de afwerking van zijn cocktails te perfectioneren, waardoor hij heel veel research deed om de cocktails op een mooiere manier te presenteren. Op die manier slaagde hij er in om niet alleen heerlijke cocktails te maken, maar ze ook nog eens Instagramable te presenteren.
Toch was het zo’n drie jaar geleden voor Hannes tijd om zelfstandige te worden. Hij besloot om op locatie de cocktail- en cateringbeleving aan de man te brengen. Toen de eventsector vorig jaar plots getroffen werd door Corona, konden velen niet meer genieten van zijn heerlijke cocktails. Hierop vond zijn wederhelft, Alexandra, de oplossing door kant-en-klare cocktails te bezorgen aan huis. 


Voor hun nieuwe bedrijf zochten ze een link naar een even straf duo als gin en tonic of vodka en soda, waardoor ze uitkwamen op Johny Cash & June Carte. Als particuliere klant kan je standaard tussen vijf pakketjes kiezen: cocktails & popcorn, cocktails & dips, cocktails & cigars, cocktails & flowers en cocktails & kids. Elk pakketje bevat twee verschillende cocktails, zodat je van twee verschillende creaties kan genieten of samen kan delen met iemand anders. Kan je tussen alle lekkere cocktails niet kiezen? Dan kan je volgens Hannes en Alexandra best voor de Espresso Martini op basis van Vodka, koffie en framboos en de Lazy Red Cheeks die bestaat uit Gin ,Framboos & violet kiezen!


Het geheim van de perfecte cocktail? Balans en producten van goede kwaliteit!


Het geheim van de perfecte cocktail? “De juiste balans vinden en kwaliteitsvolle producten gebruiken,” legt Hannes uit. “Je moet er voor zorgen dat je cocktail niet te zoet, maar ook niet te zuur is. Ook een subtiele bittere toets moet aanwezig zijn,” vult hij aan. Die perfecte balans is bij mocktails net een beetje moeilijker te zoeken, omdat die smaken toch iets anders liggen. Aangezien Hannes van uitdagingen houdt en van mening was dat de mensen die geen alcohol willen of mogen drinken niet gestraft moeten worden, experimenteerde hij met de verschillende ingrediënten om ook mocktails te kunnen aanbieden. En in die missie slaagde hij uiteindelijk ook, want één van de best verkochte mocktails is namelijk de Ambrosia. 

Daarnaast staat service bij John & June ook centraal, waardoor je zelf ook je eigen cocktails kan laten samenstellen. “Als het bijvoorbeeld je verjaardag is en je drinkt graag pompelmoes en tequilla dan kan je dat laten weten en dan probeer ik een cocktail te maken met die twee ingrediënten,” vertelt Hannes. Verder worden de cocktails meestal via de post verstuurd, maar bij dringende of last-minute bestellingen, komt John & June ook op locatie leveren! 
Nog geen cadeau voor moederdag? Of nog opzoek naar een origineel cadeau voor die ene collega of vriend(in)? Of gewoon lekker genieten van een cocktail op je terras met appertiefhapjes? Dan ben je bij John & June aan het juiste adres! Bestel nu jouw cocktailpakket, krijg nog 10% korting dankzij de code miitime en breng het zomergevoel tot bij jou! 

John June
E-mail: hello@johnjune.be
Website: www.decocktailshop.be
Facebook: @decocktailshop
Instagram: @johnjune