Clover gin

Geen fan van te straffe gin? Maar eerder een voorstander van een zachte gin die je cocktail of gin-tonic de finishing touch geeft? Zoek dan niet langer verder, want de Clover gin is wat jij nodig hebt!

Al van kleins af aan droomde de familie Ickroth ervan om samen iets te ondernemen. Toen de twee oudste zussen Nanouck en Charlotte het huis uit waren, ontstond in 2015 het idee om er werk van te maken. “We zijn Clover gin gestart met het plan dat we gedurende één jaar samen gingen ondernemen,” vertelt de jongste zus Ann-Sophie.  Ze wilden graag iets origineels op de markt brengen en hun mama zat al in de verkoop van bedrukte flessen en glazen. Voor hen was het de ideale kans om met hun eigen gin de markt te verkennen. 

“In tegenstelling tot andere gins, wilden wij geen bittere of te straffe gin op de markt brengen, maar een zachtere variant die iedereen kan bekoren.”

Dankzij hun mama kwamen ze in contact met de juiste persoon die gefascineerd was door gin. De drie zussen experimenteerden samen met hem om zo de perfecte gin te ontwikkelen. Tijdens de verschillende tastings werd een favoriet gekozen die vervolgens werd gefinetuned. “In tegenstelling tot andere gins, wilden wij geen bittere of straffe gin op de markt brengen, maar een zachtere variant,” legt Ann-Sophie uit. Na zo’n 8 maanden experimenteren, proeven en finetunen, , werd uiteindelijk de Clover gin, die was afgewerkt met lavendel, peer en klaver, door de drie zussen goedgekeurd. 

Het spreekt voor zich dat de drie zussen elks een eigen smaak of een andere voorkeur hebben. Het feit dat deze gin door elke zus wordt gesmaakt, zorgt ervoor dat het product veelzijdig is en bij veel mensen in de smaak valt. “Vaak zijn de mensen echt positief verrast door onze gin,” vertelt Ann-Sophie uit. “We kregen zelfs berichtjes op Instagram van mensen die normaal gezien geen fan zijn van gin, maar wel fan zijn van onze Clover gins,” vult ze aan. 

“Na twee maanden hadden we onze eerste voorraad van 2000 flessen al helemaal uitverkocht.”

Toen de smaak op punt stond en het ontwerp van de flessen ook was goedgekeurd, kon het avontuur in november 2015 eindelijk beginnen. “We bestelden zo’n 2000 flessen en hadden ingeschat dat we hier 1 jaar mee zouden rondkomen, maar in januari waren ze allemaal uitverkocht en moesten we een nieuwe voorraad aanleggen,” legt Ann-Sophie uit.

“De tijd van op een feest fruitsap aan te bieden aan de mensen die geen alcohol willen of mogen drinken, is echt wel passé.”

Dankzij het grote succes van hun eerste gin, inspireerde Tournée Minérale hen om ook een non-alcoholische variant te ontwikkelen. “De tijd van op een feest fruitsap aan te bieden aan de mensen die geen alcohol willen of mogen drinken, is echt wel passé,” legt Ann-Sophie uit. Samen gingen de zussen na de Clover gin original en de Clover gin lucky N°4 weer aan de slag om een non-alcoholische spirit te ontwikkelen. Ze gingen op dezelfde manier tewerk als de alcoholische gin en na zo’n 3-4 maanden was ook deze smaak on point. Benieuwd hoe je de non-alcoholic spirit kan combineren? Volgens Ann-Sophie is de combinatie met ginger beer echt hemels! 

Voor hun bedrijf zochten ze een naam die hen representeerde en ook meteen duidelijk maakte waar ze voor staan. Daarom kozen ze voor Clover gin, waarbij de ‘Clover’ bewust maar met drie blaadjes wordt getekend. Elk blaadje staat voor een andere zus en hoewel ze alledrie verschillend zijn, horen ze wel alledrie samen. Daarnaast verwijst het klaverblad in de eerste fles naar de natuur en de Kalmthoutse Heide, waar ze alledrie samen zijn opgegroeid. Dat de gin-tonic Kalmthoutse roots heeft, proef je ook in hun Clover Lucky N° 4 gin. In tegenstelling tot hun andere gin, is deze iets sterker van smaak en afgewerkt met groene thee, clementine en kardemom.

Wil je je cocktail of gin-tonic nog een andere dimensie geven of op een originele manier serveren? Dan kan je er ook nog de bijhorende Clover gin glazen of giftboxen bij kopen om je vrienden of familie mee te verrassen Surround yourself with the right people, neem er een glaasje Clover gin bij en geniet! Schol!

Clover gin
Website: https://clovergin.bigcartel.com
Facebook: @clovergin
Instagram: @clovergin