READING

The Mocktail Club

The Mocktail Club

Een gezond aperitief dat ook nog eens lekker is, eruitziet als een echte cocktail en waar je van kan blijven drinken? The Mocktail Club maakt die droom werkelijkheid! Dankzij 8 verschillende smaken, serveer jij in een mum van tijd de lekkerste mocktails bij jouw thuis, precies alsof je in een sterrenrestaurant bent!

Zoals elke tiener zette ook Marie graag een stapje in de wereld met haar vriendinnen. Daar dronk ze een glaasje alcohol dat haar leven compleet veranderde. Want zonder het zelf te weten, verschenen er allemaal rode brandende plekken op haar gezicht na het drinken ervan. Hoewel ze dat in het begin jammer vond dat ze allergisch was aan alcohol, besefte ze al snel dat ze er niets aan kon doen en er het beste van moest maken. Het feit dat ze zelf geen alcohol kon drinken zorgde ervoor dat ze zich verdiepte in de mocktailwereld en experimenteerde om ook zelf van een smaakvol drankje te genieten.

“Plotseling begonnen mensen te vragen waar ze die mocktails konden kopen voor hun verjaardagsfeest of huwelijk.”

In het hoger onderwijs kreeg Marie tijdens één van haar vakken de opdracht om een blog te maken. Haar allergie inspireerde haar om aan te tonen dat er meer alternatieven zijn dan alleen fruitsap voor de mensen die geen alcohol willen of mogen drinken. Ze besloot haar blog hieraan toe te wijden en receptjes van lekkere en originele mocktails te delen. “Plotseling begonnen mensen te vragen waar ze die mocktails konden kopen voor hun verjaardagsfeest of huwelijk,” legt Kaat, Maries zus, uit. 

Door de aanhoudende vraag, begon het bij Marie te kriebelen om na haar studies digital marketing haar blog om te bouwen tot een bedrijf. In 2017 bottelde ze daarom haar eerste mocktailfles. En nog geen jaar later werd Maries talent voor het shaken van de perfecte mocktails beloond, door de prijs van meest beloftevolle onderneemster in Oost-Vlaanderen in de wacht te slepen. Het succesverhaal van The Mocktail Club bleef maar duren, want nog geen jaar later werd het voor Marie onhaalbaar om alles alleen te blijven doen, waardoor ze haar zus Kaat vroeg om haar te komen vergezellen in The Mocktail Club.  

Ondertussen bestaat The Mocktail Club 4 jaar en bestaat het assortiment van The Mocktail Club uit acht verschillende mocktails die één voor één door Marie werden ontwikkeld. Zo kan je kiezen tussen de: Apple & Thyme, Rhubarb & Fennel, Beetroot & Ginger, Basil & Elderflower, Grapefruit & Vanilla, Lemongrass & Chili, Raspberry & Lavender en Green Tea & Orange blossom. “Soms passen we bestaande recepten ook een beetje aan na een tijdje,” vertelt Kaat. “Zo werd onlangs de Grapefruit& Vanilla nog gefinetuned door er rode basilicum aan toe te voegen, waardoor het extra lekker en kruidig smaakt,” vult ze aan. 

Klinken alle mocktails even lekker en weet je niet goed welke je eerst moet proberen? Dan is de Rhubarb & Fennel of de Lemongrass & Chili een absolute mustr-try volgens Kaat. The Mocktail Club zou The Mocktail Club niet zijn als ze niet aan de mocktailfans zou hebben gedacht die graag alle mocktails eens zou willen uittesten of cadeau zou willen doen. Want naast hun cadeauboxen, kan je ook een abonnement nemen. Een abonnement op mocktails? Say whaaat! Inderdaad je kan kiezen tussen een abonnement van 2, 3 of 4 maanden waarbij je dan elke maand twee mocktails met de bijpassende botanicals ontvangt, zodat je je mocktails kan serveren met een extra feestelijke touch.

Doordat de mocktails worden gepasteuriseerd, blijven de mocktails één jaar goed als je ze dichthoudt! Eens je de fles opent, heb je 2-3 dagen om de volledige fles leeg te drinken. Maar no worries, deze mocktails zijn zo verfrissend en lekker dat je de fles waarschijnlijk in één avond al leegdrinkt. Oeps!

It’s five o’clock somewhere! Bestel nu jouw mocktail(abonnement) en serveer de lekkerste mocktail(s) bij jouw thuis!

The Mocktail Club
Website: www.themocktailclub.com/online-store
Facebook: @themocktailclub
Instagram: @the_mocktail_club