READING

Deluxe Distillery

Deluxe Distillery

Vodka die niet in je keel brandt? Een kruidige gin die je gin-tonic een nieuwe dimensie geeft? Check check check! Dankzij de Mary White Vodka en de Blind Tiger zal een cocktail nooit meer hetzelfde proeven, maar een absolute beleving worden!

Als jonge student was de sociale Guillaume altijd al geïnteresseerd in fast-moving consumer goods. “Ik ben zeer sociaal geëngageerd en vorm heel graag een connectie met mensen. Met mijn businessrelaties is dat ook zo, waardoor ik hen meer dan één keer een dienst wil verlenen. Bij fast-moving consumer goods heb ik die kans ook,” vertelt Guillaume. 

“Ik ben zeer sociaal geëngageerd en vorm heel graag een connectie met mensen. Met mijn businessrelaties is dat ook zo, waardoor ik hen meer dan één keer een dienst wil verlenen. Bij fast-moving consumer goods heb ik die kans ook.” 

Al snel kwam hij na een opleiding business management in 2013 terecht in de bierwereld waar hij aan de slag ging als marketing manager. Bij zijn intrede in de brouwerij, was er nog   geen marketing departement aanwezig, waardoor hij de kans kreeg om deze op te zetten van A tot Z. Na zo’n vijf jaar besefte Guillaume dat hij graag in een bedrijf wou werken waar hij ook zelf deel van kon zijn en zich niet hoefde te beperken tot de marketing. Zo kwam hij in 2018 terecht bij Deluxe Distillery waar hij partner werd van het bedrijf en in 2019 het bedrijf overnam.

In 2018 was Deluxe Distillery slechts actief in 3landen. De komst van Guillaume zorgde ervoor dat de organisatie zich actief op de export focuste. Het harde werk van het team van Deluxe Distillery heeft ervoor gezorgd dat anno 2021 het assortiment van Deluxe Distillery beschikbaar is in meer dan 42 landen. De Blind Tiger Gin was in 2014 het eerste merk van Deluxe Distillery, dat nu bestaat uit 2 varianten. De Blind Tiger Piper Cubeba, die al meermaals gelauwerd werd op internationale competities als Beste Gin wordt naast de jeneverbessen vervaardigd met onder andere sinaasappelschil, gember, lavendel en een geheim Belgisch botanisch middel. Deze gin kan je het beste als gin & tonic drinken of verwerkt in een cocktail.  

“Naast het feit dat onze vodka niet in de keel brandt, wilden we ook een frisse en zachte vodka op de markt brengen met een iets vrouwelijkere toets.”

In 2016 voegde Deluxe Distillery de Mary White Vodka aan het assortiment. “Een unicum in de Belgische Spirits industrie, dat zich positioneert als eerste ‘Premium Belgian Vodka’. Terwijl de meeste industriële vodka’s zeer hard en onaangenaam zijn om puur te drinken, is deze vodka echt heel zacht van smaak. Hoewel je de alcohol wel proeft, proeft het heel romig waardoor je cocktail een hele speciale twist krijgt. “De ultieme doelstelling met Mary White is de vodka-categorie terug toegankelijker en attractiever maken voor het grote publiek door hen aan te tonen dat een vodka wel een leuke en lekker ervaring kan zijn”, vertelt Guillaume. 

Leuk weetje: De Blind Tiger Gin en Mary White Vodka hebben hun naam niet gestolen, want ze brengen beide een ode aan een deel in de geschiedenis. In de jaren ‘20 was er een verbod op de verkoop van alcohol in America. Aangezien hierdoor voor velen hun inkomen wegviel, besloten de horeca-uitbaters om deze wet te omzeilen door een ‘circus act’ aan te bieden aan de klanten. Op hun raam plakten ze dan een affiche met een blinde tijger waarop “Come inside and see this rare creature” stond geschreven. Op die manier betaalden de klanten voor de circus act en niet voor de alcohol die ze kregen tijdens de voorstelling. Doordat de cafés wel alcohol nodig hadden, maar dit niet konden verkrijgen, smokkelde de ‘Queen of Bootleggers’ onder haar jurk alcohol naar binnen. De Mary White Vodka werd naar deze queen vernoemd. 

Na het grote succes van de Blind Tiger en de Mary White Vodka bracht Deluxe Distillery 2 jaar later ook een derde product op de markt, namelijk de Supasawa. “Limoenen en citroenen worden vaak gebruikt in cocktails, maar toch proeft elke citroen en limoen anders, waardoor je nooit dezelfde smaak opnieuw kan creëren,” vertelt Guillaume. “Een oorzaak hiervoor is de fluctuerende kwaliteit van deze vruchten. Helaas heb je dat niet in de hand, waardoor we daar een oplossing voor zochten en ook voor vonden namelijk de Supasawa,” legt Guillaume uit. Geen citroenen of limoenen in huis? Of wil je gewoon altijd dezelfde heerlijke cocktail creëren met identiek dezelfde smaak? Dan is de Supasawa de ideale oplossing!

Let the fun be-gin! Of je nu graag een cocktail met gin, vodka , citroenen of limoenen wilt afwerken, Deluxe Distillery is the place to be! Enjoy!

Deluxe Distillery
Roeselaarseweg 11, 8520 Kuurne 
Website: https://deluxedistillery.com
Instagram: @deluxedistillery
Facebook: @deluxedistillery