Boëna

Ze zeggen dat de liefde van de man door de maag gaat, maar dat geldt zeker ook voor vrouwen. Naast het feit dat de mediteraanse keuken dankzij Boëna een totale beleving is, proef je ook nog eens de liefde die de chef in zijn gerechten steekt, waardoor je bij de eerste hap al verkocht bent! De ideale plek dus om de mensen die een plek in je hartje hebben mee te nemen! 

Dat Steven & Sean ooit een restaurant zouden openen, stond al gedeeltelijk in de sterren geschreven doordat hun beide ouders in de horeca werkten en hen op die manier de smaak van het horecaleven met de paplepel meegaven. 

“Het klikte zo goed met Adil, dat we wisten dat hij de man was die we nodig hadden om achter de kookpotten van ons restaurant te staan.”

Doordat ze al jaren in Wilrijk woonden maar voor de goede adresjes voornamelijk naar ’t Stad moesten gaan, werden ze geïnspireerd om een nieuw restaurant te openen in Wilrijk. Dankzij een toevallige ontmoeting met Adil die de foodtruck van The Jane op Tommorowland in 2019 verzorgde, begon hun idee vorm te krijgen. “Het klikte zo goed met Adil, dat we wisten dat hij de man was die we nodig hadden om achter de kookpotten van ons restaurant te staan,” legt Steven uit.

“We hebben daardoor echt de tijd kunnen nemen om alles 10x te bekijken en te herbekijken.”

Hoewel het oorspronkelijk de bedoeling was om het restaurant vorig jaar te openen, zijn beide broers wel opgelucht dat ze vorig jaar extra tijd kregen. “We hebben daardoor echt de tijd kunnen nemen om alles 10x te bekijken en te herbekijken. Vooral het eten en het interieur hebben dankzij die extra tijd ook de nodige aandacht gekregen en er voor gezorgd dat we nu een kaart hebben waar we voor de volle 200% achter staan,” vertelt Steven. 

Voor het interieur hebben ze beroep gedaan op de twee jonge interieurarchitectes Nell Beller en Esmée Meyer. “Wanneer zo’n jong talent zich aanmeldt met de vraag of ze het interieur van jouw zaak mogen verzorgen, twijfel je geen seconde,” zegt Steven. En daar hebben de broers nog geen moment spijt van gehad, want het interieur vertaalt de mediteraanse en authentieke kaart volledig. Zo hebben ze ervoor gekozen om een marmere tafel uit Spanje te laten importeren en dan zelf hier samen te stellen of een grote houten tafel uit een boerderij in Nederland te gebruiken.

Net zoals de interieurarchitectes op een paar richtlijnen na carte blanche kregen, kreeg ook chef Adil het volledige vertrouwen van de beide broers om zijn ding te doen. De naam Boëna betekent kom naar hier, wat ook meteen de toegankelijkheid van het restaurant weerspiegeld. Want naast het feit dat je hier meer dan voldoende plaats hebt om met heel de familie of heel de vriendengroep te zitten, kan je ook voor eender welke gelegenheid of met eender wie bij Boëna langskomen. Of je nu graag voor de heerlijke verfrissende cocktails langskomst, voor een snelle hap of voor een sharing menu met de hele familie, je wordt vanaf het begin tot het einde in de watten gelegd. 

Naast de typische mediteraanse gerechten zoals hummus met gegrilde groenten of de taboule, vind je hier ook echt heel verrassende gerechten en combinaties. Zo is de challa met tomaat en tahini, de zeebaars met pepirade of de lamsschouder volgens Steven een absolute must try! Toch moet je snel zijn als je alle gerechten wilt proeven, want dankzij hun verse groenten die ze in de tuin hebben gepland, wordt de menukaart regelmatig aangepast aan seizoensproducten. Gelukkig dat er maar twee desserts op de kaart staan, want van zowel de gepocheerde perzikken als de toffee pudding begin je te watertanden. Dus zorg dat je zeker met een persoon naar Boëna gaat waarmee je beide desserts kan bestellen en kan delen!

Do you ever want to experience a love at first bite? Boek dan snel jouw tafeltje bij Boëna en geniet van de heerlijke gerechten! Enjoy!!

Boëna
Cederlaan 68, 2610 Wilrijk
Website: https://boena.be
Facebook: @boenaantwerp
Instagram: @boena_antwerp


%d bloggers like this: