READING

Stable

Stable

Heerlijke gerechten en verrassende combinaties proeven op sterrenniveau? Zalig genieten van een sprookjesachtige omgeving in de natuur? Even vergeten waar je bent? Check, check, triple check! Dan is Stable het restaurant waar jij op zoek naar bent.

“Ik zag toen wat eten met de mensen deed en werd meteen gepassioneerd.”

23 jaar geleden besloot Njegoš Servië om te ruilen voor België. Heel toevallig kwam hij daar voor het eerst in aanrakening met de horeca. Nadat hij de koude en warme kant in de keuken van verschillende restaurants voor zijn rekening had genomen, besloot hij om zijn kennis te verbreden en op stage te gaan in andere restaurants. Zo reisde hij de wereld rond en ging hij onder andere in Barcelona en Stockholm aan de slag. “Ik zag toen wat eten met de mensen deed en werd meteen gepassioneerd,” vertelt Njegoš. Daarom besloot hij om na zijn verschillende stages en werkervaringen in de verschillende restaurants ook bij sterrenchefs op stage te gaan. 

“Toen hebben we tegen elkaar gezegd ‘Wij moeten ooit samen een restaurant openen.’”

Nadat hij meer dan 18 sterrenzaken op zijn CV had staan, besloot Njegoš om zijn eigen restaurant te openen in Mortsel. Daar opende hij Pastis en leerde hij Aleksander kennen door een gemeenschappelijke vriend. Aleksander proefde meteen van het talent van Njegoš en werd er vaste klant. Toen Aleksander, die op dat moment nog televisieproducent was, voor zijn programma ‘My Kitchen, My Rules’ naar het buitenland moest voor de opnames, was hij vast besloten dat Njegoš daar een actieve rol in moest spelen. Zo gezegd zo gedaan, en de twee vrienden vertrokken voor opnames. “Toen hebben we al lachend tegen elkaar gezegd, wij moeten ooit samen een restaurant openen,” vertelt Aleksander.

Wanneer de twee vrienden in de krant lazen dat de eigenaars van het prachtige Hof ter Linde in Edegem op zoek waren naar een nieuw project, aarzelden ze niet langer en doken ze in hun pen om hun idee om te zetten van concept naar een businessplan. Het belangrijkste voor hen was niet om het zoveelste restaurant te openen, maar om een ode te brengen aan het gebouw. Hierdoor liet Njegoš zich volledig inspireren door de oude stallen om de menukaart samen te stellen. Hij besloot om de natuurlijke en pure ingrediënten te gebruiken als rode draad en hun eigen groenten en kruiden te kweken in hun tuin, maar ook om te werken met biowijnen om zo de intense smaken te laten terugkomen. 

Hoewel ze bij de opening van hun restaurant, begin januari 2020, oorspronkelijk maar één vaste kaart hadden, kan je nu kiezen tussen verschillende heerlijke creaties van de chef. Omdat elk gerecht tot in de puntjes is uitgewerkt met passie en liefde, kan het soms moeilijk zijn om te kiezen tussen al dat lekkers. Voor de moeilijke kiezers onder ons, stellen Njegoš en Aleksander voor om toch wel echt de de patatas bravas, de gegrilde mosseltjes met wilde kruiden of de dry aged Swami  te proeven als je langskomt. 

Wacht dus niet langer en boek nu jouw tafeltje buiten onder de tent met zicht op de natuur of een tafeltje binnen met zicht op de chef in de keuken of de wijnkelder en geniet van een heerlijke tijd boordevol nieuwe intense smaken! Enjoy!

Stable
Drie Eikenstraat 1, 2650 Edegem
Website: stablerestaurant.be
Instagram: @stable.restaurant
Facebook: @stable.restaurant