READING

Cereal Heaven

Cereal Heaven

Heerlijke ontbijten? Wie doet dat nu niet graag? Maar wat als je nu eens iets anders wilt dan de typische pistolets met koffiekoeken? Dan is Cereal Heaven the place to be, want met maar liefst 30 verschillende cornflakessmaken, freakshakes, American pancakes en toasties, is er ongetwijfeld wel iets voor jou tussen! 

Zo’n 12 jaar geleden leerden Sarah en Tatiana elkaar kennen tijdens een etentje. Hoewel ze oorspronkelijk elk een andere job uitoefenden, zorgde een autotrip in Italië er vorig jaar voor dat ze toch besloten om naast vriendinnen ook collega’s te worden en zich samen in een nieuw avontuur te storten: ontbijtmanden aan huis. Net zoals cornflakes en melk, waren ook Sarah en Tatiana het perfecte duo voor deze nieuwe zaak, want dankzij Sarahs ervaring bij Live Nation als crew chef en vervolgens ook in de Burgerij kon zij probleemloos de ontbijtmanden samenstellen, terwijl Tatiana met haar grafische achtergrond en kennis in SEO en SEA dan weer de marketing van het pasgeboren bedrijf kon verzorgen. 

“Dan denk je ook wel echt van: ‘yes we hebben het weer voor elkaar gekregen.’”

Het marketingtalent van Tatiana en de heerlijke smaken die Sarah uit haar vingers toverde, zorgden er voor dat ze bij elke feestdag meer dan 140 leveringen moesten doen. “Het was echt wel pittig met momenten en heel vaak nachtwerk,” glimlacht Tatiana. “Maar als je dan de glimlach op de mensen hun gezicht ziet als je de ontbijtmanden komt leveren en ze vervolgens ook ziet genieten, dan denk je ook wel echt van: ‘yes we hebben het weer voor elkaar gekregen’,” vult ze aan.

Tijdens het samenstellen van de ontbijtmanden, had Tatiana haar oog al laten vallen op de gekleurde melkjes die de toenmalige eigenaars van Cereal Heaven aanboden, waardoor ze hun Facebookpagina in de gaten hield. Toen de toenmalige eigenaars meedeelden dat ze hun concept wouden verkopen, moesten de twee vriendinnen twijfelden de vriendinnen niet lang en gingen ze in op dit voorstel. Zo gezegd zo gedaan, besloten ze om met Cereal Heaven in een nieuw pop-up pand te verhuizen aan het MAS. 

“Wanneer je voor een cereal bowl wilt kiezen, kan je of wel voor de vijf reeds samengestelde bowls kiezen, waaronder de karamel, chocolade, unicorn, pindakaas of cinnamon,” vertelt Tatiana. Maar je kan ook kiezen om je bowl helemaal zelf samen te stellen. Elke bowl bestaat uit drie cornflakes smaken die worden afgewerkt met twee toppings, een zelfgekozen melk en melkkleur. Ja, ja ook dat kan je helemaal zelf kiezen! 

Geloof mij als ik zeg dat er keuze genoeg is, want er zijn maar liefst 30 (!) verschillende cornflakes smaken en er zijn er nog zo’n 20 op komst voor de komende maanden, say whaaaat! Bij Cereal Heaven hebben ze echt aan iedereen gedacht, want je kan zowel glutenvrije als bio cornflakes kiezen, maar ook alle soorten melk komen aan bod bij Cereal heaven, denk maar aan lactosevrije melk, soja-, amandel-, havermout- en zelfs popcornmelk! 

Hoewel de naam Cereal Heaven je zou doen denken dat ze hier enkel cereal bowls aanbieden, bieden ze naast de gezonde varianten in The Breakfast Club net naast Cereal Heaven, nog zoveel meer aan. Zo kan je hier ook terecht voor typische American pancakes, die worden afgewerkt met originele cereals die je niet zomaar in de Belgische supermarkten kan verkrijgen, zoals de heerlijke Reeses Cornflakes. Daarnaast kan je ook genieten van hemelse freakshakes, freak wat? Ja, ja als je al begon te watertanden bij de gedachten aan een milkshake, dan gaat dit je echt doen watertanden, want bij een freakshake krijg je er nog een heleboel extra toppings bij zoals snoep, chocolade, donuts enz. Een absolute must try dus! 

Wanneer je in het suikerpaleis van Cereal Heaven terechtkomt, is de kans groot dat je keuzestress krijgt van al dat lekkers! Tatiana en Sarah stellen daarom voor om je eigen cereal bowl samen te stellen en de echte ervaring te beleven. Maar een andere unieke must try is hun zelfgemaakt recept van toasties. “Onze toasties zijn echt onze signature dish,” legt Tatiana uit. “Nadat we ze beleggen, worden ze vervolgens in een cornflake jasje gestoken en in de oven gelegd. De absolute topper van onze toastie is die met kaneel” vult ze aan. Voor degene die liever een freakshake drinken is de cookie freakshake volgens Tatiana een absolute aanrader die gemaakt wordt op basis van oreokoekjes, oreo cornflakes en afgewerkt met een zalige blauwe cookiemonster kleur!

Er is dus voor ieders wat wils. Of je nu graag verrast wordt door cornflake bowls, freakshakes, toasties of gewoon heerlijke typische American pancakes wilt eten. Boek nu je tafeltje bij Cereal Heaven en geniet van je tripje naar een andere wereld! Enjoy!

Cereal Heaven
Amsterdamstraat 21, 2000 Antwerpen
Website: www.cerealheavencafe.com
Facebook: @cerealheavencafe
Instagram: @cerealheavencafe