Clo

Weekends zijn er om te genieten van een drukke week en je batterijen helemaal terug op te laden voor een nieuwe week. En hoe kan je dat beter doen dan te genieten van een heerlijke brunch met de mensen die je het liefste ziet terwijl je door de gepassioneerde en getalenteerde mensen van Clo in de watten wordt gelegd? 

“Ik dacht ik moet mijn eigen restaurant openen.”

De Kempische Claudia bleef na haar studies Taal- en Letterkunde plakken in het geliefde Antwerpen. Hoewel ze oorspronkelijk een kantoorjob in de logistiek startte, besefte ze door haar flexijob bij Alma Libre dat ze echt genoot van het menselijke contact die ze niet had in haar huidige job. “Ik vond het vroeger altijd super plezant om mensen uit te nodigen bij mij om te komen eten en werd zelf vrolijk als ik mijn vrienden en familie zo zag genieten, dat ik dacht ik moet mijn eigen restaurant openen,” legt Claudia uit.  

“Toen kon je in Antwerpen als vegetariër voornamelijk pasta pesto of een vegetarische burger krijgen, terwijl er ook wel andere lekkere alternatieven zijn.”

Om zelf haar steentje bij te dragen aan een beter milieu besloot ze jaren geleden om vegetarisch te worden. “En toen kon je in Antwerpen als vegetariër voornamelijk pasta pesto of een vegetarische burger krijgen, terwijl er ook andere alternatieven zijn,” vertelt Claudia. Die simpele, maar wel onwaarschijnlijk lekkere alternatieven wilde Claudia zelf serveren in haar eigen restaurant. Daarom besloot ze om nog een extra koksopleiding te volgen en zo de kneepjes van het vak te leren. 

Nu dat ze voor zichzelf had bepaald welke richting ze uit wou gaan met haar restaurant, moest ze ook nog een locatie vinden. “Een collega die ondertussen een vriendin is geworden, vroeg of ik geen zin had om mee te gaan naar een kookworkshop bij Koriamber,” legt Claudia uit. Toen daar op het raam een papier hing ter overname, ging Claudia polsen bij de toenmalige eigenares en nog geen maand later waren de papieren ondertekend en kreeg ze in januari 2020 de sleutels van haar nieuw avontuur. 

Naast het feit dat alles plantaardig is bij Clo, was het voor Claudia ook essentieel om samen te werken met de lokale handelaars. Zo kan je hier genieten van de heerlijke bruis limonades, bieren van Cabardouche, Siroperie Seniow en Fabrik confituren. Wil je liever thuis ook nog van deze heerlijke producten kunnen genieten? Yes! Dat kan ook, want bij Clo kan je een Borgerbox bestellen met al deze heerlijke toppers!

De lokale, verse en seizoensgebonden producten zorgen er voor dat je bij Clo werkelijk je bord wilt aflikken. Zo is de kan niet kiezen een absolute must try, waarbij je zowel wentelteefjes, pancakes als een ontbijtbowl krijgt. Daarnaast zijn de zoete aardappelwafeltjes met zoete aardappel hummus en een salade of de toast pitasalade ook een absolute smaakbom die ondanks het feit dat hier geen vlees in zit, wel degelijk naar vlees proeft. 

Wil je je smaakpapillen graag verwennen met verse, lokale en plantaardige gerechten, dan is dit the place to be! Boek nu jouw tafeltje en geniet er met volle teugen van! 

Clo
Kroonstraat 172, 2140 Antwerpen
Facebook: @clo.antwerp
Instagram: @clo_antwerp