READING

Sweet & Salty

Sweet & Salty

Zoet of zout? Pancakes of granola en yoghurt? Of toch liever rijkelijk gevulde boerenbollen of kraakverse salades? Dan wordt Sweet & Salty ongetwijfeld jouw nieuwe foodspot!

“Je moet er kei hard voor werken, maar als je dat graag doet, dan doe je dat met je hart en ziel en dan proef je dat ook in de gerechten.”

Doordat haar beide ouders graag kookte, kreeg Anneke zelf de passie voor het koken met de paplepel mee. Daarom besloot ze in het Piva haar middelbare opleiding te volgen en dit te combineren door als student ook al in de horeca te werken. “Het is niet iedereen gegeven om in de horeca te werken,” legt Anneke uit. “Je moet er kei hard voor werken, maar als je dat graag doet, dan doe je dat met je hart en ziel en dan proef je dat ook in de gerechten,” vertelt ze.

De energie en het plezier dat Anneke haalde om andere mensen in de watten te steken en gelukkig te maken, zorgden er voor dat ze in de horeca was blijven plakken en heel lang in een broodjeszaak werkte. Hoewel het haar grote droom was om ooit haar eigen zaak te starten, kwam nooit echt het juiste moment tot dat haar ex-schoonmoeder twee jaar geleden plots besloot om te stoppen met haar eigen broodjes- en cateringbedrijf. Toen Anneke dit hoorde, besefte ze dat haar droom in vervulling kon gaan en dat ze eindelijk haar eigen zaak kon starten. 

“Ik dacht daar moet ik iets aan veranderen.”

Toen Anneke haar eigen bedrijf was gestart kreeg ze nog meer energie dan ze al had. “De ontbijtmanden die je twee jaar geleden kon kopen, waren zo triestig dat ik dacht daar moet ik iets aan veranderen,” vertelt Anneke. Hierdoor besloot ze om haar aanbod uit te breiden met heerlijke luxe ontbijtmanden. Doordat ze altijd al een oog voor detail had, smeet ze zich volledig in de creatie van originele en smaakvolle ontbijtmanden met alles er op en er aan. Zo kon onder andere een bloemetje of een kaartje absoluut niet ontbreken in de ontbijtmanden. “En dan begin ik alles samen te stellen en denk ik van nee, dat kaartje moet hier, die zak daar of nee dat ligt beter hier,” lacht ze. 

“Mijn vrienden en familieleden eten dat zo graag dat ik dacht ‘oké, hoe kan ik dat vertalen naar een broodje.’”

Naast het oog voor detail dat ze heeft bij het samenstellen van haar ontbijt, wilt Anneke ook altijd innoveren en creatief bezig zijn. Zo liet ze bijvoorbeeld kleine mutsjes breien voor de tikke eitjes van de paasbrunch als extraatje of tovert ze altijd de meest originele smaken uit haar hoed bij het samenstellen van de broodjes. De General Sport werd bijvoorbeeld geïnspireerd door Annekes beroemde varkenshaasje met een Boursinsausje en erwtenpuree. “Mijn vrienden en familieleden eten dat zo graag dat ik dacht ‘Oké, hoe kan ik dat vertalen naar een broodje,’” lacht Anneke. 

Wist je dat Anneke graag dat tikkeltje extra wou doen voor de ondernemers van Wilrijk en daarom op het idee kwam om ze ook te betrekken in haar nieuwe zaak en de naam van de broodjes naar hen te vernoemen. Elk broodje kreeg daarnaast ook zijn eigen geboortekaartje dat in de winkel van de bijhorende handelaar hangt. Zo kan je bv. het Proximus, Isabelle, General Sport of Pascale broodje bestellen dat dus naar die handelaar wordt vernoemd. Bij de meeste handelaars krijg je ook bij de aankoop van een ontbijtmand nog eens een kortings- of cadeaubon, waardoor je zowel van het ontbijt als van de korting kan genieten. Da’s dus dubbel plezier voor dezelfde prijs. Niet slecht hé! 😉

Wat je absoluut moet eten als je hier komt zijn de American pancakes met banaan en Nutella of de Griekse yoghurt. Wil je liever een heerlijk broodje, dan is de Core 34 op basis van gerookte zalm, ricotta, rode uit, avocado, tomaat en jonge sla een absolute topper! Zowel voor een ontbijt of lunch in je vrije tijd als een zakenlunch is Sweet en Salty dus the place to be!

Dus waar wacht je nog op? Ontdek het Ibiza van Wilrijk met een heerlijke brunch in het groene en rustige gedeelte van Wilrijk. Enjoy!

Sweet & Salty
Sint-Bavostraat 59, 2610 Antwerpen
Website: sweetsaltybyus.business.site
Facebook: @sweetnsaltybyus
Instagram: @sweet_n_salty_by_us