Hart

Het is weer weekend! En hoe kan je dat beter inzetten dan met een heerlijk ontbijtje om je vingers van af te likken met de perfecte koffie! Dus zet je maar al schrap want bij Hart hebben ze alle geheime ingrediënten gevonden om dat perfecte ontbijt te serveren!

Dankzij Mario’s broer die in Melissa’s klas zat, leerden de twee elkaar zo’n 26 jaar geleden kennen aan de schoolpoort. Nadat hun blik elkaar kruiste, was het meteen liefde op het eerste gezicht en was het duo M&M geboren. Hoewel ze beide oorspronkelijk een andere professionele carrière hadden, Melissa was schoonheidsspecialiste en Mario grafisch ontwerper, was de passie voor eten altijd wel aanwezig. Zo had Melissa’s papa zijn eigen Spaanse tapasbar op de Paardenmarkt, wat er voor zorgde dat ze thuis altijd over eten spraken en Melissa haar kookkunsten met de paplepel had meegekregen. 

“Ik besefte dat ik echt blij werd om de mensen te bedienen en hen blij te zien vertrekken.”

Mario was de eerste die zich in de horeca lanceerde en ging aan de slag in een restaurant in Mechelen. “Ik besefte dat ik echt blij werd om de mensen te bedienen en hen blij te zien vertrekken,” vertelt Mario uit. Dankzij zijn baas, die een passie had voor koffie, werd Mario ook ondergedompeld in de baristawereld. Van baristawedstrijden tot latte art cursussen, hij nam Mario overal mee naartoe. “Koffie zetten is meer dan gewoon op een knopje drukken,” legt Mario.  “Het is de combinatie van het malen, de juiste dosering, elk detail moet goed zitten en vooral de liefde die er achter zit moet kloppen. Je moet weten waar je mee bezig bent en er je hart in steken,” vult hij aan. 

“Hij vroeg ons: ‘Stel dat je geen rekening moest houden met geld, wat zou je dan doen?’”

Dat Melissa en Mario een groot hart hebben en steeds energie haalden van mensen in de watten te steken, toonde ze aan door hun vrienden en familieleden altijd bij hen thuis uit te nodigen voor een culinaire beleving. Regelmatig vroegen ze wanneer Mario en Melissa hun talenten eindelijk ook aan de buitenwereld zouden tonen en hun eigen restaurant gingen beginnen, maar het was een arts die hen over de streep trok. “Hij vroeg ons: ‘Stel dat je geen rekening moest houden met geld, wat zou je dan doen?’,” vertelt Melissa. En het antwoord op die vraag was zonder veel na te denken een eigen restaurant openen.

“Eigenlijk moet je gewoon springen.”

Na die vraag kriebelde het zo hard dat Melissa en Mario de sprong waagden. “Ondernemen is altijd wel een beetje beangstigend. Maar eigenlijk moet je gewoon springen,” vertelt Melissa. “We hadden ook zo iets van als we het nu niet doen, dan gaan we het nooit doen,” vult Mario aan. En gelukkig waagden ze zich aan dat nieuwe avontuur, want de twee opende hun heerlijke vegan ontbijt- en lunchzaak op de Minderbroedersrui in het hartje van Antwerpen. 

“Het grootste compliment krijgen we vaak van vleeseters die zeggen dat ze heerlijk hebben gegeten en het niet misten om geen vlees te eten.”

Waarom Melissa en Mario voor een veganconcept kozen? Enerzijds door hun liefde voor de dieren, maar ook omdat ze zelf beseften dat vegankoken moeilijk is als je er geen kennis van hebt. “Toen we zelf vegan werden, merkten we zelf ook hoe moeilijk het was om veganistische alternatieven te zoeken als je er geen research over hebt gedaan of het niet gewoon bent,” legt Melissa uit. Daarnaast wilden ze aantonen dat veganistische gerechten even lekker kunnen zijn als vleesgerechten en dat ze je ook wel echt kunnen vullen. “Het grootste compliment krijgen we vaak van vleeseters die zeggen dat ze heerlijk hebben gegeten en het niet misten om geen vlees te eten,” zegt Mario aan.  

De menukaart wordt door Melissa’s kookkunsten samengesteld op basis van haar buikgevoel. “Vaak denk ik van zouden we dit en dat niet combineren en dan zegt Melissa van ‘hmm nee dat zou ik dit door veranderen’ en dan probeer ik dat en zit dat er boenk op,” lacht Mario. Voor het ontbijt zijn de American pancakes en fruit een absolute topper, waarbij je even hart zal smelten als de vegan boter die ze er op zetten. Daarnaast is de English Breakfast ook een absolute aanrader of de paella. En als afsluiter moet je een stukje citroentaart proeven. Zelfs de mensen die niet van citroen houden, komen speciaals naar Hart voor een stukje citroentaart 😉 

Waar het hart van vol is, loopt de mond van over! Kom nu heerlijk ontbijten in een huiselijke en persoonlijke sfeer en geniet van elke hap! Enjoy! 

Hart
Minderbroedersrui 34, 2000 Antwerpen
Website: www.hart-antwerpen.be
Instagram: @hart_antwerpen