READING

Bardin

Bardin

Nog geen vakantieplannen? Wat dacht je van het vakantiegevoel in eigen land te hebben? Voor de ideale brunchplaats hoef je alvast niet verder te zoeken, want bij Bardin krijg je dankzij het gezelligste terras en een heerlijke brunch absoluut het gevoel dat je even ergens anders zit en dat terwijl je gewoon in het centrum van Antwerpen bent! 

“En nog geen enkele weken later, was het zo ver!”

Zo’n vier jaar geleden organiseerde Sara, die op dat moment nog eventplanner was, een event in het pand van Bardin. Bij de eerste bezichtiging van de locatie, was Sara’s oog meteen al gevallen op de prachtige tuin en dat in het centrum van Antwerpen. 

“Ik krijg echt een kick van mensen gelukkig te zien en er voor te kunnen zorgen, waardoor het kriebelde om mijn evenementenbureau om te ruilen voor mijn eigen restaurant,” legt Sara uit. Daarom liet ze de toenmalige eigenares van het pand weten dat ze haar altijd mocht contacteren als ze het wou verkopen. “En nog geen enkele weken later, was het zo ver!” vertelt Sara. “Ze belde mij op en liet mij weten dat ze graag naar mijn voorstel wilde luisteren,” vult ze aan. 

Zo gezegd zo gedaan, werd de locatie volledig onder handen genomen door Sara, haar tante en haar oom. Ze besloten een extra kelderverdiep aan te maken, een trap toe te voegen en het chemisch toilet maakte plaats voor een gezellige toilet. Tenslotte werden ook de kleine ramen vervangen door grote ramen die zicht gaven op de prachtige tuin. 

“’s Morgens begin ik de dag door ondere andere mijn munt, rozemarijn en eetbare bloemen te plukken.”

Naast het magische terras in de tuin, werden er ook nog grote bakken geplaatst met kruiden. “’s Morgens begin ik de dag door onder andere mijn munt, rozemarijn en eetbare bloemen te plukken,” lacht Sara. En die versheid van de gerechten wordt ook doorgetrokken naar de rest van de menukaart, waarbij er vooral met seizoensgebonden producten wordt gewerkt en alleen maar dagverse producten.  

Als grote koffieliefhebbers ging het gouden trio opzoek naar het geheim recept van de perfecte koffie. En dat recept vonden ze bij Or koffie in Gent, waar ze ook een baristaopleiding volgden om zo de kneepjes van het vak te leren. Voor de perfecte combinatie van de ingrediënten schakelden ze liever een echte vakchef in, waardoor ze opzoek gingen naar de ideale chef. De zoektocht naar een chef was een groot succes, want naast de perfecte chef, werden Sara en Elisabeth ook echt goede vriendinnen. 

“Ik vond het belangrijk dat je eerder het gevoel had dat je bij iemand in de living was, dan op restaurant.”

De vriendschappelijke en laagdremplige huiselijke sfeer is ook echt iets waar ze bij Bardin voor zorgen. “Ik vond het belangrijk dat je eerder het gevoel had dat je bij iemand in de living was, dan op restaurant,” vertelt Sara. En dat merk je ook, want als je nog maar enkele stappen hebt gezet, wordt je al meteen hartelijk en warm verwelkomt door de energieke en warme Sara. Daarnaast zorgt ook het interieur er voor dat je je meteen thuis voelt en zorgt de menukaart ervoor dat je keuzestress krijgt van al het lekkers! 

De slogan van Bardin: “Come Hungry, Leave Happy” kan je bij Bardin dan ook heel letterlijk nemen, want naast de top bediening, is het eten ook nog eens geweldig. Zo is de breakfast for winners, waarbij je heerlijk kan genieten van een warm drankje, vers fruitsap, een plank met kazen en vleeswaren, avocado, prepare, een zoet plankje met huisgemaakte confituur en hagelslag, een zachtgekookt eitje, een broodmandje en een heerlijke koffiekoek of de smoothie bowl met verse granola een absolute aanrader! Voor de lunch valt de salade geitenkaas, salade quinoa met kip of de thai beef altijd in de smaak, dus ook die moet je zeker eens proberen! 

Met honger aankomen en gelukkig terug vertrekken? Wat heb je nog meer nodig om er een top dagje van te maken? Boek nu jouw tafel op het gezelligste terras van Antwerpen en laat je volledig verwennen! Smakelijk! 

Bardin
Mechelsesteenweg 102, 2018 Antwerpen
Website: https://bardin.be
Facebook: @bardin102
Instagram: @Bardin_antw