Het verhaal achter Mii-Time

Al meer dan een jaar zat ik te broeden op het plan om mijn eigen blog te starten. Na veel schrappen en nadenken, had ik het concept uitgeschreven. Toch ontbrak het belangrijkste nog: een naam en een logo. De naam van mijn blog – Mii-Time – kwam al snel op in mijn gedachten, omdat het gaat over hotspots in Antwerpen die je tijdens jouw vrije tijd kan bezoeken. Het moeilijkste moest dan nog komen: een logo ontwerpen. Ik probeerde eerst zelf wat ontwerpen te maken, maar merkte al snel dat het best amateuristisch overkwam. Ik besefte dat ik iemand nodig had die mijn ideeën kon omzetten in beelden en zo kwam ik terecht bij Caroline.

Dat Caroline in haar leven een artistiek beroep zou uitvoeren, stond sinds haar geboorte in de sterren geschreven. Als dochter van een papa in de muziekindustrie en een mama die schildert en kleermaakster is, kreeg Caroline haar creativiteit met de paplepel mee. Wat begon met verschillende tekeningen die ze achter elkaar monteerde om een filmpje te maken evolueerde naar gemanipuleerde foto’s. Ik hoor je denken, gemanipuleerde foto’s, wat is dat? No worries, ook voor mij was het Chinees toen ze het mij voor het eerst uitlegde. Heel simpel uitgelegd ontstaan gemanipuleerde foto’s door verschillende beelden te combineren tot één geheel. Op de onderstaande foto zie je enkele creaties van Caroline.

“Ik dook regelmatig in mijn verkleedkoffer om de juiste attributen te zoeken.”

Caroline maakte haar eerste fotomontages op basis van fantasiescènes die ze in films had gezien en plakte zichzelf op de achtergrond. “Om zo dicht mogelijk bij het thema te blijven, dook ik regelmatig in mijn verkleedkoffer om de juiste attributen te zoeken,” vertelt Caroline. Ook nu maakt ze nog geregeld gemanipuleerde foto’s, maar dit wisselt ze af door in haar vrije tijd ook te schilderen en aan digital painting te doen. Al haar creaties zijn terug te vinden op Behance of op Deviantart. Naast haar grote passie voor design, is ze ook een echte gamer. Haar grootste droom is om ooit het design van een game te mogen ontwerpen of verder te gaan in de evenementiële sector, waarbij ze het grafische gedeelte op zich kan nemen. Daarom schoolt ze zichzelf bij door nieuwe technieken te leren en zich meer en meer te verdiepen in digital painting

Weet je niet goed welke kant je uit wilt gaan met een design en zoek je inspiratie? Carolines gouden tip is Pinterest. “Naast het feit dat je duizenden ideeën vindt, kan je ze ook allemaal vastpinnen op een virtueel moodboard, waardoor je je ideeën overzichtelijk terug kan vinden.” Een andere gouden tip is om muziek te luisteren om in de mood te komen of je te omringen door mensen die je inspireren of die je inspiratie kunnen triggeren. 

Voor het logo van Mii-Time volgde ik haar gouden tips op en ging op Pinterest op zoek naar inspiratie. Na een brainstormsessie met enkele vriendinnen en mijn zoektocht op Pinterest wist ik welke weg ik wou uitgaan. De twee i’s moesten een pauzeknop voorstellen en ik wou ook graag twee lettertypes combineren. Tenslotte moest het simpel, maar ook stijlvol zijn. Van de minuut dat ik het logo zag, was ik meteen verkocht. Het lag volledig in de lijn van mijn blog en ik kreeg een energieshot dat er tot leidde dat het ontstaan van deze blog nog sneller vooruit ging. Vervolgens waren de kleuren en het design van de feed van mijn Instagram voor mij nog één groot vraagteken en daarom  gaf ik Caroline carte blanche over deze twee zaken. De rozige kleur van het logo is de kleur van het jaar 2020, maar staat daarnaast ook voor vrolijkheid en vrouwelijkheid, wat voornamelijk mijn doelgroep typeert.